2012. október 8., hétfő

Cigánypasztoráció és közösségépítés



Járóka Lívia Fideszes EP – képviselő hozzászólásában a cigánypasztoráció és a
Járóka Lívia Fideszes EP – képviselő
közösségépítés szükségességéről beszélt, valamint méltatta a magyar görög katolikus közösség eredményeit. Járóka beszédében emlékeztetett, hogy Magyarországon és a régióban elsőként a hajdúdrogi görög-katolikusok indították útnak a cigánypasztorációt.
A néppárti képviselő emlékeztetett, hogy a társadalmi-gazdasági helyzet orvoslása során a politikusoknak és civileknek is nagy figyelmet kell fordítaniuk a cigányság szellemi-lelki állapotának javítására, hiszen a sokkszerű gazdasági szerkezetváltással egy időben nemcsak gazdasági, de szellemi értelemben is megindult a lemorzsolódás. Az EP egyetlen roma származású
képviselője méltatta a történelmi egyházak kis közösségekben elért sikereit, példaként említve a Hodászon működő Angyalok Kertje óvodát, a Szent Illés Menedékházat és a Családok Átmeneti Otthonát is. A konferencián Janka György professzor és Fedor Tibor egyházügyekért felelős minisztériumi főosztályvezető az egyházmegye történetéről és annak jogi környezetéről beszéltek. Az előadók között helyet kapott még Bosák Nándor püspök és Kisléghi Nagy Ádám festőművész is.
Forrás:euhirlevél

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése