2013. május 18., szombat

Ezer roma nő képzése kezdődött meg


2012. július. 01-én indult el az-az uniós támogatású projekt, mely keretén belül ezer roma származású nő, asszony szerezhet gyermekjóléti és szociális területen OKJ-s végzettséget.
A program fő kedvezményezettje az Országos Roma Önkormányzat, konzorciumi partnere pedig a Türr István Képző és Kutató Intézet. 



Hirdetés

A projekt fő célkitűzése, hogy elsősorban a szegregátumokban, a hátrányos helyzetű kistérségekben élő roma nők társadalmi felzárkóztatásának és befogadásának javítása részben a szociális és gyermekjóléti intézményekben történő foglalkoztatásukkal valósuljon meg. 


Hirdetés
Ehhez a projekt biztosítja a szükséges szakmai végzettség megszerzését valamint kapcsolódik hozzá bértámogatást is. Először nyílik tehát lehetőség a roma asszonyoknak arra, hogy a szociális szolgáltatásokat ne csak rászorulóként ismerjék, hanem szolgáltatás nyújtóként is biztosítsák az állami intézmények, önkormányzatok vagy civil szervezetek munkatársaiként és családjuk részére. Mindez jól tükrözi az ORÖ új szemléletű szakmapolitikáját, amely a kormánnyal kötött Keret megállapodásban is megjelent.

Jól tükrözi az ORÖ új szemléletű szakmapolitikáját a program. Képünkön:Farkas Flórián ORÖ elnöke 

Békés Megyei forrás, hogy Békés városából közel 60 fő jelentkezett és írta meg a kompetencia illetve vett részt a pszichológiai teszten. A mentor elmondta, hogy mindenki sikeres tesztet írt, de csak a 20 legeredményesebb juthatott be. Ők 2013. májusában kezdhetik meg tanulmányaikat.Ugyan akkor beszámolt a 11 fő dajka és 3 fő szociális gondozó és ápoló tanfolyamról. Békés Megyei forrásból tudjuk, hogy végül biztosítottak minden jelentkezőt  hogy senkinek ne vegye el a kedvét a sikertelenség, hisz előreláthatóan 2013.szeptemberében indul a kisgyermek felügyelő és gondozó szak.
Lakatos Gyula

Hirdetés