2013. május 7., kedd

Ők nyitnak Békésen dohányboltot


A Jobbik Békés megyei szervezete megdöbbent a trafikok üzemeltetésére kiírt pályázatok megyei eredményein – olvasható a párt lapunkhoz is eljuttatott közleményében. A nyertes pályázók listája alapján úgy tűnik, hogy fideszesek osztották újra egymás között a megyei dohánypiacot fogalmazott Samu Tamás Gergő, a Jobbik megyei elnöke.


Hirdetés
Holott Matolcsy György egykori nemzetgazdasági miniszter még 2012-ben úgy nyilatkozott, hogy a dohánykoncesszióval a munkanélkülieken, illetve a csökkentett munkaképességűeken fognak segíteni. Ezzel szemben Békés megyében Fideszhez kötődő vállalkozók, rokonok, helyi fideszes vezetők és önkormányzati képviselők, valamint bukott polgármesterek nyerték el a pályázatokat.


Hirdetés
A radikális párt azt is állítja, hogy „egyes esetekben eleve lebeszélni próbálták a fideszes hátszél nélküli pályázókat, mondván: úgy sincs esélyük”. A Jobbik Békés megyei szervezete szerint felháborító, hogy a dohánykereskedelem újraszabályozása nem az ésszerűséget, az állami bevételek növelését, hanem a fideszes káderek pénzelését szolgálta. Hasonlóakat fogalmaztak meg a többi ellenzéki pártok is. A nagyobbik kormánypárt a bírálatokra úgy reagált: nincs bizonyíték arra, hogy politikai szempontok szerint döntöttek volna a trafikjogok kapcsán.


Ők nyitnak dohányboltot
Békés városában a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. honlapján közzétett nyilvános lista alapján Dobi Attila István, Ilyés Imre (kettőt), Ilyés Péter, Kürti István János, Nagy László, Rácz Attila Tibor (kettőt, Békés város Fidesz elnökeTolnai Ferenc és Török István Mihályné nyithat dohányboltot. Bélmegyeren és Tarhoson Hodoroga Erika, Kamuton Rácz Attila Tibor, míg Muronyban Kopp Márton nyert koncessziót. A boltok várhatóan idén júliusban kezdhetik meg működésüket.
Forrás: bekesiujsag.hu


Hirdetés