2013. július 29., hétfő

Megyei házi csoportok hálaadó napja Kevermesen

Durkó Albert MPE OCM vezetője
Fotó: Lakatos Gyula
A Kevermesi Reményhír Közösségi Ház ünnepélyes átadásával egybekötött megyei házi csoportok hálaadó napját tartottak július 27-én Kevermesen. Tizenkét településről közel száz vendég érkezett a hálaadó rendezvényre.






Hirdetés
Varga Mihály gyülekezetvezető köszöntötte a megjelenteket, majd
Durkó Albert misszióvezető bemutatta a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszióját. 

Prédikációjában az áldozathozatal fontosságáról szólt, és arról, hogy a hetvenes években elindított építkezési folyamat Kevermesen most ért be. Ennek lenyomata a Reményhír Közösségi Ház. A misszióvezető kitért arra is, hogy milyen látványos a változás a cigány keresztény közösségek terén.
- Ma országosan 93 településen vagyunk jelen és több mint hatezren vagyunk. Nekem az ígérte Isten, hogy 325 ezer cigány hívő lesz, és hogy általuk, a megváltozott gondolkodású és életvitelű cigány embereken keresztül formálja a magyar társadalmat - hangsúlyozta Durkó Albert.
A Kevermesi Reményhír Közösségi Ház tábláját Durkó Albert mellett Surman László leplezte le, a történés jelentőségét Surman László, méltatta.

Isten testvéreket, csoportokat, gyülekezeteket adott nekünk
hangsúlyozta Surman László        Fotó: Lakatos Gyula
Surman László és Durkó Albert leleplezték a Kevermesi Reményhír Közösségi Ház tábláját
Fotó: Lakatos Gyula
- Isten testvéreket, csoportokat, gyülekezeteket adott nekünk, és ezért hálával tartozunk. Helyet biztosít az imához, gondoskodik rólunk – mondta.
A kevermesi gyülekezet tagjai minden érdeklődő és a programon résztvevő számára babgulyást szolgáltak fel, melyet közösen fogyasztottak el. Később Szentesi Zoltán hálaadónapi prédikációja következett

Szentesi Zoltán MPE OCM munkatársa
 Fotó: Lakatos Gyula
A nap folyamán a dicsőítést a zákányszéki Péter Pál és csoportja szolgáltatta.
Néhány jelenlévőt a nap üzenetéről kérdeztünk. Csurár Lajos Újkígyósról úgy vélte, hogy ez a szép ünnepség a közös munkáról, az összefogásról és a szeretet elfogadásáról szól. Az eleki Balog Gyuláné annak a véleményének adott hangot, hogy Isten előtt nincsenek már magyarok vagy cigányok, csak hívők. A kevermesi ünnepségnek az az üzenete, egy újabb hellyel lett gazdagabb a misszió, ahol szolgálni, tanulni lehet. Egymásért egy közösségben élhetnek az emberek. Lakatos Tünde (Kevermes) szerint Isten akarata, hogy szeretetben és békében, őt szolgálva éljünk. A közösséget jól fogja szolgálni a most átadott Reményhír Közösségi  Ház.
Lakatos Gyula

Hirdetés

Hirdetés