2013. július 18., csütörtök

Önkéntesek szépítették az üdülőközpontot

A Fék klub önkéntesei szépítették
az üdülőközpontot Fotó: Fék Klub
A békési székhelyű MPE Országos Cigánymisszió égisze alatt működő FÉK (Fiatalok az Élet Küszöbén) Klub tagjai önként vállalták, hogy egy napfényes nyári délutánon segítenek a Dánfoki Üdülőközpontot kissé vonzóbbá, szebbé tenni.








Hirdetés
A klubtagok az év egészében, így a nyári vakáció idején is minden szerda délután találkoznak, és érdekes előadásokat hallgatnak, beszélgetnek, játszanak, jó közösségben vannak. A jó közösségüknek köszönhető, hogy huszonötnél is többen jelentek meg az önkéntes takarítási alkalmon, július 17-én. Sőt, ez már a második hasonló kezdeményezésük volt, pár hete ugyanis a Szarvasi utca egyik lakótömbjét csúfító rasszista szövegű grafitit távolították le – mesélte a dánfoki központban Kis István Fék Klub vezető.


Kis István Fék klub vezetője
és Lakatos Gyula ötletgazda
Fotó: Szegfű Katalin
 Ezúttal azt vállalták, hogy a Cigánymisszió munkatársa a takarítás ötletgazdája Lakatos Gyula vezetésével, a tábor bejáratától kezdődően megtisztítják és mésszel fehérre festik az út melletti padkát, a bejárattól a hotelig terjedő résznél összegyűjtik a lombot és a szemetet is felszedik. Mindenki nagy lelkesedéssel fogott neki a munkának, így a középiskolába készülő Antóni Vivien is, aki már régóta FÉK Klubtag, és mint lapunknak elmondta, ki nem hagyna egyetlen szerdai találkozást sem: a legjobban a szeretetteli, baráti légkört szereti. Rácz Gábor, az Reményhír iskola hetedikese csak pár hete csatlakozott a FÉK-esekhez egyik barátja meghívására. A legjobban a vidám hangulatot, az énekeket és a közös programokat, összefoglalóan a csapatszellemet kedveli. Ő is szívesen vette a kezébe a lombseprűt és a kenőecsetet.

Hirdetés
A kellemes hangulatban eltelt és látványos változást eredményező munkával valójában mindenki jól járt. A Dánfoki Üdülőközpontot működtető Kecskeméti Gábor Kulturális Központ is, melynek igazgatója, Koszecz Sándor nagy örömmel vette a gyerekek munkafelajánlását, a diáksereg is, amely értelmesen és hasznosan töltötte el a vakációnak ezt a napját, valamint a Dánfokra ellátogató helyiek vagy turisták is, akik rendezettebb üdülőközpontba léphetnek be.
Szegfű Katalin (Békési Újság)

Hirdetés