2013. augusztus 4., vasárnap

Fegyverek az autóban: a Jobbik szerint nem a tagjai voltak

A Jobbik négy tagja ült abban az autóban, amelyben korábban fegyvereket talált a rendőrség - írta a Facebookon egy meg nem erősített poszt. A Jobbik Veszprém megyei elnöke vasárnap délután közleményben cáfolta, hogy az ügyben előállítottak bármelyike is a párt tagja lenne.




Fotó: police.hu
A tapolcai rendőrkapitányság járőrei július 31-én éjszaka Lesenceistvánd és Lesencetomaj belterületén közúti ellenőrzést végeztek: egy Nissan személyautó csomagterében, egy táskában AK-47 típusú gépkarabélyt, a lőfegyverhez tartozó tárat, a lőfegyverhez és más típusú lőfegyverekhez való lőszereket, továbbá fa ütőeszközöket találtak, amelyeket a rendőrök lefoglaltak - közölte a rendőrség.
Lesencetomajon, egy Fiat Tempra két utasánál a rendőrök egy-egy gázriasztófegyvert találtak, amelyek tartására, mint később kiderült, nem volt engedélyük.
A rendőrök az ellenőrzés nyomán hét embert állítottak elő, közülük B. Ákos 39 éves sümegi lakost lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vették. A férfi a kihallgatása során elismerte, hogy a gépkarabélyt és a lőszereket tartalmazó táskát ő helyezte el a Nissan csomagtartójában – közölte a rendőrség.
A gyanúsított azt állította, hogy a táskát július 30-án kutyasétáltatás közben találta; őrizetbe vétele és a gyanúsítás ellen nem tett panaszt - írták a közleményben. A Veszprémi Járásbíróság augusztus 2-án elrendelte a sümegi férfi előzetes letartóztatását. A lőfegyver és a lőszerek származását, az elkövető szándékát a tapolcai rendőrkapitányság vizsgálja - zárul a rendőrségi közlemény.
Egy Facebook-bejegyzés korábban azt állította, hogy az autóban a Jobbik sümegi tagjai ültek és meg is nevezték a négy férfit - idézte a posztot a minimumplusz.hu. "A gépkocsit a rendőrök alaposan átkutatták és egy AK típusú gépfegyvert hozzátartozó közel 100 db. lőszert találtak, továbbá baseball ütöket, viperákat, késeket (több forrás is azt említette, akikkel beszéltem, hogy a rendőrök tippre mentek)" - írta a bejegyzés.
"A személyeket őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat, mivel alapos gyanú van arra vonatkozólag, hogy ezen személyek lesencetomajon a cigány holokauszt "alkalmából" az ott élő romák ellen akartak támadást elkövetni" - tette hozzá a poszt.

Fotó: police.hu

Ferenczi Gábor, a Jobbik Veszprém megyei elnöke vasárnap délután közleményt tett közzé, amely szerint a tapolcai rendőrség által előállított és egy Facebook-posztban említett személyek közül egyik sem tagja a Jobbiknak.
Forrás: hvg.hu

Hirdetés


Nincsenek megjegyzések: