2013. augusztus 30., péntek

A Roma Nemzetiségi Önkormányzat Üléséről

Balogh Krisztián BRNÖ
elnöke

Fotó: Lakatos Gyula

A Roma Nemzetiségi Önkormányzat Üléséről

A soron következő Békési Roma Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő – testületi ülésére 2013. augusztus 30. péntek 08.00 órakor került sor a Polgármesteri Hivatal Kistanácskozó termében.

Az ülés napirendi pontjaiban szerepelt a Surman Boksz Club Egyesület pénzügyi támogatási kérelme. Egyéb napirendi pontok mint a iskolai támogatások cigány bál.










Hirdetés
Az ülés napirendi pontjaiban szerepelt a Surman Boksz Club Egyesület pénzügyi támogatási kérelme melyet Balog Krisztián BRNÖ elnöke terjesztett elő. A képviselők meghallgatva Surman Zoltánt a Surman Boksz Club egyesület elnökét. A képviselő testület, egyhangúan megszavazta a támogatást azzal a kiigazítással, hogy nem csupán támogatói szinten, hanem a  szervezési munkálatokban is szeretnének segítséget nyújtani igény esetén.

A Békési Roma Nemzetiségi Önkormányzat Képviselői testületi ülésen: Kiss Istvánné, Kovács Gusztáv képviselők, Czinanó Tihamér elnök helyettes, és Balogh Krisztián elnök
Fotó: Lakatos Gyula 


A képviselő testület, az egyebek napirendi pontok alatt egyhangúan döntött a Roma Nemzetiségi Önkormányzat média megjelentetéséről. A város üzemeltetésében álló általános iskolák iskolánkénti támogatásáról is döntöttek a képviselők. Illetve a főiskolai hallgatók támogatását is egyhangúan megszavazta a grémium.
Balog Krisztián elnök bejelentette, hogy a Békési Roma Nemzetiségi Önkormányzat részt kíván venni a Madzagos Napok keretein belül rendezett Ízek utcái programon, támogatást erre nem kívánnak igénybe venni. Más forrásokból és önerőből kívánják a részvételt biztosítani.
A későbbiekben Czinanó Tihamér elnök helyettes indítványára határoztak szándéknyilatkozat formájában a Cigánybál megszervezéséről a képviselők.
Lakatos Gyula





Hirdetés