2013. szeptember 4., szerda

Birtokvágy

Lakatos Gyula
Sok embertársamnál tapasztalom, hogy azzal definiálja magát, értékét a társadalomban, amit birtokol. Jó kocsi, hatalmas ház, jó pozíció, menő állás, vaskos bankszámla. Ha jobb kocsim van, mint neked, menőbb vagyok. Ha nagyobb a házam, mint a szomszédnak, többet érek - gondolják sokan, és ennek megfelelően választanak barátot vagy építik kapcsolataikat.





Hirdetés
A görögök mindig azt kérdezték, ha meghalt valaki: „Vajon életében volt e benne szenvedély?” Nos, ez hát a lényeg. Bármit is csinálsz, égjen el benne a szíved! Tedd alázattal és szenvedéllyel! Legyen az egy csók, egy ölelés, a karrier, az álmok, a munka, mások segítése, vagy csak egy nap a munkahétből. Élj úgy végre, ahogy egy kisgyermek teszi: gyermeki szívvel, alázattal. Ne feledd, amit szívből, önzetlenül végzel, az élni kezd!Valamiért mégsem őszinte az életük vagy akár mosolyuk. Hogy miért? Mert nem attól leszel boldog, hogy egyre több dolgot birtokolsz, hanem hogy része vagy a világnak, az életnek. Ha a szíved szerint élsz. A magad által kialakított értékrendednek megfelelően. Másokat nem bántva, rájuk odafigyelve élsz.
Ismerjük fel, hogy az együttélés rejtélye mindössze abban rejlik, hogyan fogadjuk el egymás különbözőségét, hiszen pont a különbözőség az, ami eggyé és mégis sokszínűvé kovácsol egy társadalmat. Csak így lehetsz értékes, hasznos és boldog embere az adott társadalmad számára!

 Lakatos Gyula

Hirdetés
Hirdetés