2013. október 15., kedd

Lakatos Gyula: - Létkérdés a tudás

Lakatos Gyula

Létkérdés a tudás 

A tudás hatalom. Bizony az, mert akinek lehetősége van a tanulásra, ismeretek megszerzésére, annak kibővül a látóköre, nő az önbecsülése. Akinek ez nem adatott, az sötétségben él és marad. Nem tanulja meg, hogy neki is vannak emberi jogai, melyektől nem lehet megfosztani.




Hirdetés

Az ilyen embereket könnyebben kisemmizhetik, tarthatják tudatosan elbutítva. Őket lehet megvezetni az idétlen és értelmetlen tévés valóságshow-kkal. Generációk nőnek fel ezeken, nem törődve, nem is gondolva arra, milyen a szabadság. Milyen szabadon gondolkodni, önállóan tervezni, dolgozni…

                            Lakatos Gyula író - szerkesztő szerint létkérdés a tudás.


Ebben az országban a legveszélyeztetettebb népcsoport a cigányság. Mindenképpen arra kell törekedni, hogy ne essenek ki az oktatásból, mert számukra ez elengedhetetlen kitörési lehetőség. Nem zsellérnek kell egy 15-18 éves gyereket tenni, hanem szabadon gondolkozó emberré, aki a társadalomnak nem nyűg lesz, hanem áldás, hiszen a megszerzett tudással tenni tud közösségéért, a társadalom egészéért.
Ezen kell minden döntéshozónak dolgoznia: civil szervezeteknek, kisebbségi önkormányzatoknak, szülőknek. Mindenkinek van tennivalója!

Lakatos Gyula


Hirdetés

Hirdetés