2013. november 19., kedd

Modern tánc a Pepita Táborban

Modern tánc Témanapja volt.
Fotó: D. Nagy Nóra



A Nemzeti Művelődési Intézet Békés Megyei Irodája és a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigámymisszió által ez év júliusában közösen elindított „Pepita – kreatív tábor fiataloknak az integráció jegyében” elnevezésű program soron következő rendezvénye a Modern tánc Témanapja volt.


Hirdetés

November 7-én, modern tánc téma keretén belül Lipcseiné Püski Erika, a Reményhír Intézmény Eötvös József Általános Iskola alsós tanítója volt a koreográfus. Caramel – Jelenés című dalára táncolt a közel 25 gyermek.

A témanapnak ezúttal is a békési Kecskeméti Gábor Kulturális Központ Kápolna terme adott otthont.  A mintaprogram érdekessége volt, hogy a részt vevő gyerekek kiscsoportokba osztva, a dal refrénjénél külön – külön koreográfiát találtak ki, s adták elő egymás számára.
A mintaprogram fő célkitűzése, hogy a roma és nem roma gyerekek közé a különböző művészeti ágak segítségével hidat emeljenek, ezáltal elősegítve az integráció folyamatát. Ahogy most is, tánc közben közös élményű kiscsoportos foglalkozás keretén belül találják meg a közös hangot, és eredményesen társaikkal közösen dolgoztak illetve táncoltak.  
A programban résztvevő gyerekekre már csak egy témanap vár, Adventi készülődés címmel.
Lakatos Gyula













Fotók: D. Nagy Nóra




Nincsenek megjegyzések: