2014. január 6., hétfő

Tehetséges cigány fiatalok koncertje Békésen

Tehetséges cigány fiatalok koncertje Békésen
Fotó: Lakatos Gyula
A Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió Karácsonyi koncertet szervezett Békésen, a Remény-Híd – Békésen élő hátrányos csoportok felzárkóztatása című projekt keretében. A projekt konzorciumban valósul meg, Békés Város Önkormányzata, a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió, a Reményhír Alapítvány valamint a Türr István Képző és Kutató Intézet együttműködése által.



Hirdetés

A december 19-én, a Békés Városi Kulturális Központban megrendezett koncert üzeneteként megfogalmazódott, hogy a kereszténység egyik legnagyobb ünnepe, Jézus Krisztus születése napját ünnepeljük, aki eljött erre a Földre, hogy kereszthalálával megváltást hozzon az emberiségnek. Karácsonykor minden csillog körülöttünk, felzendülnek a karácsonyi dalok, az emberek megajándékozzák egymást. Azonban számos olyan család van hazánkban is, körülöttünk, akiknek otthonában nincs pompa, nincs szaloncukor, nincs fenyőillat, nincsenek ajándékok… csak a nélkülözés. Ezekre a családokra és gyermekeikre gondolva született meg az az elhatározás a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió vezetőiben, hogy koncertet szervezzen, melynek keretein belül biztosítson lehetőséget a rászoruló gyermekek támogatására.


A koncert során a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió által alapított Reményhír Intézmény gyermekei és pedagógusai adtak elő szerepjátékokat és dalokat, valamint tehetséges roma fiatal vendégművészek léptek fel: Bodoczki Ernő, nagybőgőművész, Varga Tivadar, jazz zongorista, Máté Simon, jazzdobos, Rácz Renáta, énekes.


Forrás: remenyhir.hu


Hirdetés


Hirdetés





















Fotó: Lakatos Gyula MPE OCM

Nincsenek megjegyzések: