2014. február 5., szerda

A választások tétjéről beszélt az államtitkár békési fórumán

A választás tétjéről beszéltek a békési fórumon
- Fotó: Gazsó János GA - PIX Fotó

 Az április 6-i parlamenti választások tétje világos: vagy azokat támogatják a szavazók, akik eddig kétszer csökkentették a rezsiköltségeket és most a harmadikra készülnek, vagy azt a politikai oldalt, amely nyolc év alatt tizenötször emelte a rezsi díjait és Európa legdrágább gázát fizettette meg a magyarokkal – erről beszélt Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági államtitkár Békésen.







Hirdetés

A nemrégiben megrendezett politikai fórum házigazdájaként Dankó Béla Fideszes országgyűlési képviselőjelölt kiemelte: a kormány kitalálta és a parlament támogatásával megvalósította a rezsicsökkentést.
- A kormány törekvése számos csoport érdekeit sérti, és azt szeretnék ha elbukna. Ezért indítottunk harcot a megvédéséért – mondta a körzet kormánypárti jelöltje. Hozzátette: egy átlagos jövedelmű család Békés megyében bevételei 25,4 százalékát költi rezsiterheire, ingatlana fenntartására. Alacsony jövedelmű és egyszemélyes háztartásoknál ez az arány még magasabb, ami tűrhetetlen és tarthatatlan.

Dankó Béla Országgyűlési képviselő és Szijjártó Péter államtitkár
- Fotó Gazsó János GA - PIX Fotó

A két politikus a kulturális központ színháztermét teljesen megtöltő hallhatóság előtt hangsúlyozta, hogy az újra összeállt baloldal hatalomra kerülése esetén megszüntetné a rezsicsökkenést, míg a Fidesz-KDNP mindaddig folytatni kívánja, amíg elérik: az elhibázott privatizációval idegen kézbe jutott közműszolgáltatók elfogadható nyereségre tegyenek szert és azzal jó minőségű szolgáltatást nyújtsanak, miközben a családok terhei jelentősen csökkennek.

- Az eddigi rezsi díjcsökkentései egy év alatt 240 milliárd forintot hagytak a magyar embereknél, ennyitől estek el a nemzetközi vállalatok. Ennyiért – és félve, hogy más országok is elkezdik a maguk díjcsökkentéseit – már hajlandók fellázítani az Uniót és a hazai ellenzéket. A baloldali ellenzék egyértelműen a nemzetközi érdekeket szolgálja ki – mondta Szijjártó Péter. Az államtitkár később kérdésekre felelt és állampolgári felvetéseket hallgatott meg. 
Szegfű Katalin


Hirdetés

Hirdetés