2014. február 3., hétfő

Missziós támogatással újabb afrikai kunyhóban gyúlt fény


Újabb fény gyúlt 
Újabb adomány jutott el Afrikába a rászorulók sorsát szívén viselő MPE Országos Cigánymisszió. A Maliba szánt támogatást a Misszió a Békéscsabán élő afrikai származású dr. Pierre Sangala, geofizikus mérnök közbenjárásával juttatta el. Sangala küldetésének tekinti a segítségnyújtást az afrikai árvák részére, melyben támogatta a Cigánymisszió, és elkötelezett segítőként léptek a tettek mezejére.







Hirdetés

Pierre Sangala soha nem tagadta meg származását, családját és hazáját. Nagy felelősségének tartja segíteni az otthon hagyottakat, így a róluk való törődés és segítségnyújtás fontosságáról beszélt.
- Számomra természetes másokkal megosztani a keresetemet. És ki mással osszam meg, ha nem a családtagjaimmal, afrikai családunk árva gyermekeivel, kiket otthon maradtak?! - nyilatkozta Pierre Sangala, a mindig mosolygós afrikai származású férfi.

Fotó: Pierre Sangala
-Szeretném, ha nem csak a szűk családi körömet támogathatnám. Ebben segít a Cigánymisszió. A Misszió támogatásával 2 napkollektort vehettem még 2012-ben, hozzá akkumulátorokat, amivel az energiát tárolni tudják az ott élők. Így tudnak világítani a lakásokban, hogy ne sötétségben üljenek bent. Ezáltal van egy fényforrásuk, ami mindenki számára nagy érték. Az akkumulátoron keresztül tudják tölteni a telefonokat, nézhetnek tévét, bekapcsolódhatnak az elektromos világba. Kapcsolatot tudnak tartani a világgal, benne velem is. Azt szerettem volna, hogy legalább egy kis villany legyen a házakban. Ez nagyon nagy szükség a családok számára, így nagyon nagy adományt is jelent. Most már este is élhetnek közösségi életet. Tanulhatnak a gyerekek, olvashatnak, vagy „csak” egyszerűen nézhetik egymást. A hatalmas boldogságon felül, nagyon nagy csoda ez számukra, melyben a Cigánymisszió a szó szoros értelemben fényt vitt az ott élő afrikai emberek életébe.
Fotó: Pierre Sangala
Pierre Sangala boldogan mesélte, hogy a Missziónak köszönhetően, 2013-ban újabb pénzadományt kaptak, amelyből újabb napkollektort tudott venni, egy újabb család részére, ami 20-30 főt jelent. Sangala elmondta, hogy nem ő dönti el egy személyben mikor melyik család kapja a támogatást, hanem a vének tanácsa mellet, az ott élő családok határoznak, rászorultsági alapon. Itt nincs kis vagy nagy segítség. Az afrikai emberek mindenért hálásak!
Surman László, a Cigánymisszió munkatársa elmondta, hogy az adakozni vágyók megtehetik ezt átutalással is, az MPE OCM által létrehozott adományszámlán keresztül, melynek száma: 53700072-16024843. A közleményben tüntessék fel: Afrika.
Bátorítunk mindenkit, támogassa célunkat, hogy újabb családoknak vihessünk világosságot az otthonába.
Lakatos Gyula

Még több hír és kép a www.remenyhir.hu oldalon



Fotók: Pierre Sangala


Hirdetés