2014. április 8., kedd

Dankó Béla győzött, a pártok közül a Fidesz-KDNP volt a legnépszerűbb

Dankó Béla Fidesz-KDNP jelöltje
 kapta a legtöbb szavazatot
Dankó Béla, a Fidesz-KDNP jelöltje kapta a legtöbb szavazatot a Békés megyei 2. számú egyéni választókerületben az április 6-i választáson. A választókerület 18 településének szavazópolgárai közül neki szavaztak a legtöbben bizalmat és küldték képviseletükre az Országgyűlésbe. 












Hirdetés

99 százalékos feldolgozottságnál a közölt adatok szerint Dankó Béla a szavazatok 48,1 százalékát, összesen több mint 19300 érvényes voksot kapott. Az egyéni jelöltek közül a Jobbikos Samu Tamás Gergő (26,2 %) megelőzte a baloldali pártösszefogás jelöltjét, Rejtő Józsefet (18,9 %), negyedik a sorban az LMP-s Rigler Miklós (3,6%).


Dankó Béla
Fidesz-KDNP


Városunkban Dankó Béla nagy fölénnyel nyert, hiszen körülbelül 4600 szavazatot kapott, a leadott voksok mintegy 50 százalékát. A választói aktivitás átlagosan 55%-os volt, de szavazókörönként nagy különbséget mutatott.
Az országos parlamenti választást a várakozásoknak megfelelően a Fidesz-KDNP nyerte meg, így folytathatják a kormányzást. Térségünkben szintén a kormányzó konzervatív pártkoalíció volt a legnépszerűbb. Békés városában a Fidesz-KDNP összesen mintegy 4600 szavazatot kapott a pártlistás szavazáson, ami nagyjából minden második választójogával élő állampolgár támogatását jelenti.


A közölt adatok tájékoztató jellegűek, mivel még nem egészen 100 százalékos a feldolgozottság, az átjelentkezett választópolgárok és a külképviseleti névjegyzékben szereplők szavazatait még nem összesítették.
Forrás: www.bekesiujsag.hu








Hirdetés