2014. szeptember 18., csütörtök

Egy példaértékű siker történet sikeres emberekkel

Rádai Jenőné önkéntes
munkavégzés közben
Rádai Jenőné és fia, Alex tavaly óta végeznek állandó önkéntes munkát Békés városában. Alex saját személyautójával vállal szállításokat, míg édesanyja idős személyeket támogat a mindennapokban. A Rádai család példaértékű önkéntes munkát folytat jelenleg is.












Hirdetés


A Rádai család vendégszeretete és a közösségért tett cselekedete igazolja, hogy milyen remek emberek. Nagyon büszkék roma származásukra, de életük és önkéntes munkájuk nem pusztán a roma közösség irányában nyitott és példaértékű.
Éva elmondta a Roma Oldalnak, hogy egy évvel ezelőtt kereste meg az önkormányzatot, hogy munkát vállaljon. Hamar kiderült, hogy nem alkalmazhatják. De az önkormányzatnál kapott információk nyomán kapcsolatba került a Békési Önkéntes Pont szakmai vezetőjével, Székely Anikóval. Egy idős hölgyet kezdett látogatni, vele kapcsolatot tartani, később pedig segítette a mindennapos életét. Bevásárolt, megfőzött vagy épp fát vágtak neki. Mára több családdal áll ily módon kapcsolatban, támogatja, gyámolítja őket.

Rádai Alex önkéntes munkavégzés közben

Alex - anyukája kérésére - eleinte csak egy-egy alkalommal segített orvoshoz eljuttatni az időseket, aztán egyre több hasonlót vállalt.
- A hozzánk forduló emberek a segítséget leginkább aszerint értékelik, hogy kapnak-e általa békességet, szeretetet, megoldást problémájukra. Mi úgy segítünk az embereknek, hogy nem kapunk és nem is kérünk ezért pénzt, ez nem is fontos. Segítünk, mert erre indított a szívünk - nyilatkozta lapunknak Rádai Alex.

Lakatos Gyula



Hirdetés



Hirdetés