2014. október 20., hétfő

A választás után minden a helyére került

Lakatos Gyula
A szavazás után pár nappal megkönnyebbülve gondolok vissza a választásokra.
Az indulatok, és vele a sok szemét visszahullt azokra, akik felkavarták Békés közéletének állóvizét. 
























Hirdetés

A Fidesznek újra szembesülni kellett a valósággal: az egész várost, sőt a töredékét sem tudta megfélemlíteni vagy a maga oldalára állítania a pártot méltatlanul képviselő helyi vezetés. Utólag már mindenki tudhatja: hibát hibára halmoztak.

Hogy kinek hol a helye a város vezetésében, azt megmutatják az eredmények. Bízom abban, hogy országos szinten felkapják a fejüket az illetékesek, és rájönnek: hibás döntés volt olyan emberek mellé állniuk, akik négyévente más-más pártlogó mögé bújva kívánnak végre döntéshelyzetbe kerülni, csakis személyes érdekeiket tartva szem előtt.
Békésen a 16 szavazókörből egyben, a 16. számúban (Táncsics utca) született meglepő eredmény. Itt tudott nyerni a fideszes polgármesterjelölt a függetlennel szemben és itt fordult meg a helyi képviselőségért folytatott küzdelem a fideszes jelölt javára. Sok minden beszélnek arról, miért szavaztak a környéken élők olyan nagy számban a kormánypárti jelöltekre.

Nem hibáztatom azt, aki adta, azt sem, aki elvette az állítólagosan felkínált pénzt. Bűnösök azok, aki úgy érezték, a szegénységet így kell kihasználniuk a győzelemért. Ezzel bizonyították, hogy nincsen szociális érzékenységük. De magához a Fideszhez is csak kevés köze van azoknak, akik a régi lojális párttagokat fúrták meg és lettek helyi vezetők úgy, hogy csak a 2010-es kétharmados győzelem után öltötték magukra a narancssárga mezt.

A választáson mindent összevetve az igazság győzött, minden és mindenki a helyére került. Így hát jó akarattal kívánhatunk sok erőt és jó egészséget a munkáját megkezdő régi-új városvezetésnek.
Lakatos Gyula






Hirdetés




Hirdetés - bilzol@gmail.com