2014. november 18., kedd

Közös hétvége Debrecenben

Közös hétvége Debrecenben
2014. október 31. és november 2. között a békési Kegyelem gyülekezet ifjúságának tagjai együtt lehettek egy hétvégét Debrecenben. Az ehhez hasonló közösen eltöltött hétvégék már több éve ismétlődőnek a fiatalok életében.













Hirdetés

Az együtt töltött idő része a fiatalok közösség építésének. A hétvége alatt körbejárunk egy-egy témát, ami nem csak a közösséget erősíti, hanem a fiatalok lelki és szellemi fejlődésére is jó hatással van.
Az idei hétvége témája egy rövid mondatban összegezhető, ami a hétvégi előadások címe is volt: „Szeretem Jézust?!”
Ez mindannyiunk számára egy fontos kérdés. A mondat végén található kérdő és felkiáltó jel jó megfogalmazása annak, hogy hogyan viszonyulunk Jézushoz. Hitünk szerint az, hogy szeressük Jézust az egyik legfontosabb dolog. De felmerül a kérdés, hogy mit jelent szeretni Őt. A Biblia arról beszél, hogy aki szereti, Jézust megtartja az Ő parancsolatait is. („Aki ismeri parancsaimat és engedelmeskedik nekem, az szeret engem igazán!” János evangéliuma 14,21) Csak úgy tudjuk megtartani Jézus parancsait, ha ismerjük is azokat. Ennek a Biblia lehet a legeredetibb forrása. Ezért úgy olvassunk Bibliát, mint akik meg akarjuk ismerni Jézust. Sokszor azt gondoljuk, hogy a Biblia majd megmagyaráz nekünk dolgokat, választ ad a miértekre, de valós választ úgy kapunk a kérdéseinkre, ha megismerjük Jézust és azt, hogy Ő miről mit gondol.
Jézust ismerve, az Ő szavait mélyen elrejtve a szívünkben, bensőnkben tudunk teljes odaadással végezni bármiféle feladatot is az életünkben. Fiatalként lendületesen, szenvedéllyel égve hatással tudunk lenni a gyülekezeteinkre és a társadalomra is, amelyben élünk.
Természetesen jutott idő a hétvégén a kikapcsolódásra, városnézésre is. Hasznos volt ez a pár nap együttlét, örülök, hogy része lehettem.


Kisházi Tímea





Közös hétvége Debrecenben