2014. december 30., kedd

Roma művészek karácsonyi koncertje

Roma művészek karácsonyi koncertje,
Pintér Béla zeneszerző énekessel.
Fotó: Lakatos Gyula




Nagyszabású, egyben szívet-lelket melengető esemény színhelye volt a békési Kecskeméti Gábor Kulturális Központ színházterme. Roma művészek karácsonyi koncertjére került sor a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió szervezésében, a "Remény-Híd" - Békésen élő hátrányos csoportok felzárkóztatása projekt keretén belül.












Hirdetés
A koncertet Durkó Albert, a misszió vezetője nyitotta meg. Szólt a karácsony lényegéről, a szeretet hatalmáról, egyben áldott és békés karácsonyt kívánt mindenkinek.  A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Izsó Gábor, Békés város polgármestere is.  A koncert első részében a békési Reményhír Intézmény óvodásai és iskolásai léptek fel. A gyermekkórus néhány szép hangú tanárnővel kiegészülve angyali énekével feledhetetlen élményt nyújtott.  Horváth Elek, nagybőgőművész vendégművészként érkezett.  Ő tanítványaival együtt muzsikált meglepve ezzel a nagyérdeműt.   Igazán az okozott örömet, amikor az énekkarral együtt csendültek fel a dalok.

Horváth Elek, nagybőgőművész vendégművészként érkezett.
Fotó: Lakatos Gyula

 Az est második felében Pintér Béla adott koncertet, aki évek óta a keresztény zenei élet meghatározó alakja. Számtalan dalát szeretik, ismerik. Ezt misem bizonyította jobban, mint az, hogy a közönség együtt énekelt az előadóval. Pintér Béla dalszövegeivel, a dalok között elmondott szavaival, mellyel a gyerekeket is elvarázsolta, mélyen megérintette a békési emberek szívét, akik egész biztosan más lelkülettel tértek haza, mint ahogy ide megérkeztek.

Lakatos Gyula


A közönség együtt énekelte dalszövegét az előadóval Pintér Bélával.
Fotó: Lakatos Gyula


                                                         Roma művészek karácsonyi koncertje.
                                                                                 - Vári László felvétele




Hirdetés