2017. augusztus 5., szombat

KÉTMILLIÓ FORINT KENŐPÉNZZEL AKARTA RÁBÍRNI JEGYZŐJÉT A TÁVOZÁSRA BÉKÉS KDNP-S ALPOLGÁRMESTER ?


A kép illusztráció
Egy, a legnépszerűbb videómegosztóra felkerült hangfelvételen Békés egykori jegyzője, Heinerné dr. Kecskés Aranka arról beszél telefonon Dr. Pálmai Tamás alpolgármesterrel, hogy a település KDNP-s polgármestere, Izsó Gábor kétmillió forintot ajánlott fel neki, amennyiben önként távozik a posztjáról. Azt is hozzáteszi: a felajánlást nem fogadta el, mivel „nem tiszta pénzről” volt szó.











Hirdetés





Az ügy hátterében az állhat, hogy Békésen a helyi Fidesz és KDNP már hosszú évek óta harcban áll egymással. 2014-ben ez volt az egyik olyan település ahol külön és egymás ellenében szállt harcba a Fidesz és a KDNP a polgármesteri székért. A viadalból végül a Jobboldali Összefogás Békésért Polgári Kör (JÖBPK) támogatását is élvező Izsó Gábor került ki győztesen.






Az egyébként még 2010-ben rögzített telefonbeszélgetésen az is elhangzik, hogy a „nem tiszta pénz” a Békés megyei oligarchától, Barkász Sándortól származik, a település akkori jegyzője szerint a páncélszekrényben őrzött összeget a polgármester vissza kívánta neki forgatni. Az is kiderül továbbá, hogy az a Deákné Domonkos Julianna is tudott az ügyről, aki 2014-ben a JÖBPK – KDNP támogatásával szerzett képviselő-testületi mandátumot. Barkász Sándor szintén képviselő-testületi tag, 2014-ben Békés 3-as számú választókörzetében diadalmaskodott a JÖBPK támogatásával. Heinerné dr. Kecskés Aranka 2010. augusztusában távozott tisztségéből.


Forrás, teljes cikk: alfahir.hu




Hirdetés