2022. április 19., kedd

"Békés Városért" kitüntetésben részesült a misszióvezető

A Fotón, Durkó Albert misszióvezetőnek
Kálmán Tibor polgármester gartulál.
Durkó Albert Zoltán, Békés Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 76/2022. (III. 24.) számú határozata alapján, a Békés városban élő hátrányos helyzetű családok szociális, mentális és hitéleti megsegítése érdekében kifejtett tevékenységéért, kapta meg az elismerést.




Hirdetés



Örömmel adunk hírt arról, hogy "Békés Városért" kitüntetésben részesült Durkó Albert misszióvezető. Sokévnyi önzetlen segítség nyújtás, és sokévnyi szociális téren végzet munka után méltán méltó helyre került a nívós díj.

A kitüntetést Kálmán Tibor Békés Város polgármestere adta át Durkó Albert misszióvezetőnek.


A várossá nyilvánítás alkalmából ismét sor került a helyi kitüntetések odaítélésére.

2022-ben "Békés Városért" kitüntetésben részesült Durkó Albert Zoltán, Békés Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 76/2022. (III. 24.) számú határozata alapján, a Békés városban élő hátrányos helyzetű családok szociális, mentális és hitéleti megsegítése érdekében kifejtett tevékenységéért.

Durkó Albert Zoltán Békésen született hívő keresztény családban, mely egész további életét meghatározta. 1996-tól – megalakulása - óta vezetője a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymissziójának, s nyújt azóta is segítő kezet a társadalom legkiszolgáltatottabb rétegeinek. Irányítása alatt a Misszió ma már számos területen, szervezeten és intézményen keresztül nyújt szolgáltatásokat, így a szociális alapellátásban, az oktatásban és különböző missziós tevékenységekben. A Misszió által alapított Reményhír Intézményfenntartó Központ 2012 óta működteti jelenleg három telephelyen Békésen a Reményhír Szakképző Iskola, Általános Iskola, Óvoda és Alapfokú Művészeti Iskolát. Meggyőződése, hogy az esélyek kiegyenlítődésének már az óvodában el kell kezdődnie ahhoz, hogy az esélyegyenlőség folyamatos és tartós maradjon. Országosan elismert és aktívan tevékeny szervezete, amely mai napig békési központtal működik, elősegíti a város országos, akár nemzetközi szintű ismertségét.

2015-ben Raoul Wallenberg-díjjal ismerték el tevékenységét, melyet a hátrányos helyzetben élők, diszkriminációt elszenvedők érdekében, az emberi és állampolgári jogok törvényben biztosított érvényesítésében kifejtett.


Életére és munkájára Isten gazdag áldását kívánjuk!
Az elismeréshez a Békési Romák Lapja nevében, szeretettel gratulálunk Durkó Albert misszióvezetőnek.

Forrás: facebook.com



Hirdetés