2023. december 19., kedd

Cigányságért díjat kaptak

 

Ismét Kiskunhalas volt a házigazdája a  Nemzetiségek napja   alkalmából  megrendezett   országos rendezvénynek. Az  ünnepségre   számos településről érkeztek  vendégek. Szűcs   Csaba alpolgármester  elmondta, hogy a   hagyományaiknak  megfelelően, az ünnepség   keretein belül  adták át a Halasi   Cigányságért   díjakat is.

Fotón: Szűcs Csaba Kiskunhalas alpolgármestere.  Forrás: halasmedia











Hirdetés




A Nemzeti Himnusz és a Cigány himnusz elhangzását követően a Dékáni Sportcsarnokban Langerné Victor Katalin, a köztársasági elnök tanácsadója, valamint Bányai Gábor kormánybiztos és Szabó Tünde, a helyi Cigány Nemzetiségi Önkormányzat vezetője közösen gyújtották meg az adventi koszorú három gyertyáját. A rendezvényen Bányai Gábor kormánybiztos, országgyűlési képviselő mondott ünnepi beszédet.

A hagyományoknak megfelelően, most adták át a Halasi Cigányságért díjakat is. Minden évben három személy részesülhet a rangos elismerésben. Az idei első díjat, a közelmúltban megejtett, kiskunhalasi látogatása során Novák Katalin köztársasági elnök vehette át Szűcs Csabától. Az alpolgármester a mostani ünnepségen ismertette a másik két díjazott nevét is.

Novák Katalin Köztársasági elnök és Szűcs Csaba Kiskunhalas alpolgármestere.
Fotó: halasmedia 



Halasi Cigányságért díjat vehetett át Langerné Victor Katalin, a köztársasági elnök tanácsadója, aki meghatottan mondott köszönetet a halasiaknak, valamint maga mellé hívta férjét, akit legnagyobb támaszának tart az életben.

Langerné Victor Katalin a köztársasági elnök tanácsadója, aki meghatottan mondott köszönetet a halasiaknak.
Fotó: halasmedia



A harmadik Halasi Cigányságért díjat ebben az évben Köves Márta kapta meg, aki többek között a Nő az esélyért projektben nyújtott kimagasló munkájával érdemelte ki az elismerést.


A harmadik Halasi Cigányságért díjat ebben az évben Köves Márta kapta meg.
Fotó: halasmedia



Az ünnepségen Fülöp Róbert polgármester is köszöntötte az ország számos pontjáról ide érkezett vendégeket. Kiemelte, hogy Szűcs Csaba révén milyen jó az együttműködés Halason a cigányság és a városvezetés között.

A rendezvény zárásaként a Karaván Família tagjai muzsikáltak. Előadásukban autentikus cigány dallamok csendültek fel hazánk területéről és a nagyvilágból.
Lakatos Gyula

Még több hír ahttps://halasmedia.hu/rovatok/kozelet/egy-nemzet-vagyunk





Hirdetés