2024. március 10., vasárnap

A tragédiák a gyűlölködéssel kezdődnek

A tragédiák a gyűlölködéssel kezdődnek Mindannyiunk számára fájdalmas visszaemlékezni a 2008-2009 között történt romagyilkosságokra, melynek február 23-i, 15. évfordulója kapcsán napirend előtti felszólalást intézet az Országgyűléshez Sztojka Attila roma kapcsolatokért felelős Kormánybiztos. 






Hirdetés




„Mi cselekedtünk azért, hogy több ilyen ne forduljon elő! Nem feledhetünk! Emlékeznünk és emlékeztetnünk kell! Ma 15 évvel ezelőtt, 2009. február 23-án Tatárszentgyörgyön elvesztettük Csorba Róbertet és 4 éves kisfiát, Robikát, akik ártatlanul estek áldozatul egy tragikus gyilkosságnak. 

A tragédiák a gyűlölködéssel kezdődnek, Sztojka Attila kotmánybiztos szólalt fel a parlamentbe s hangoztatta mindannyiunknak részt kell vállalnunk az erőszak és a gyűlölet elleni küzdelemben.



Ez a tragédia fájdalmas emlékezésre kötelez bennünket, és azt üzeni, hogy mindannyiunknak részt kell vállalnunk az erőszak és a gyűlölet elleni küzdelemben. Emlékük mindannyiunk szívét megérinti, és erőt ad a békesség iránti küzdelmünkben” – hangzott a felszólalásában. Rétvári Bence államtitkár úr válaszában emlékeztetett mindenkit, hogy míg az akkori baloldali kormányzat semmit nem tett, hogy megvédje az állampolgárait, addig a jelenlegi Kormányzat megtette a szükséges lépéseket. 2010 után megalkották a gyűlöletbeszéd fogalmát, majd az egyenruhás bűnözéssel együtt büntethetővé tették azt. Továbbá jogszabályba foglalták a hazai nemzeti és etnikai csoportok védelmét. Nyilvánvalóvá tették, hogy elkötelezettek hazánk és nemzetünk egysége mellett!
L.Gy.

Forrás: Cigány Közösségek Szövetége facebook