2024. március 25., hétfő

Összefogás a településen élőkért

Összefogás a településen élők fejlődéséért, békés együtt éléséért. Botyánszki Pál Újkígyós polgármestere fogadta Karácson Zoltán CIKÖSZ koordinátort és Faragó Klárát, a helyi Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnökét.









Hirdetés



A polgármester kiemelte, hogy fontos prioritásként kezeli, hogy a nagy önkormányzatok támogassák és segítsék a nemzeti önkormányzatok munkáját. Faragó Klára rámutatott a közösség passzivitására és érdektelenségére, melyet részben a Közösségi ház és közösségi terek hiánya okoz. 

Összefogás a településen élőkért  Botyánszki Pál Újkígyós polgármestere fogadta Karácson Zoltán CIKÖSZ koordinátort és Faragó Klárát, a helyi Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnökét.




Botyánszki Pál elmondta, hogy észrevehetők a változások a településen, és úgy véli, hogy a legtöbb roma közösségi tagja aktívan részt vesz a társadalom életében. Faragó Klára a Roma Nemzetiségi Önkormányzat nevében beszélt az igényekről, különösen a megművelendő föld ötletéről, amelynek segítségével a romák önfenntartást teremthetnek maguknak. Karácson Zoltán, a CIKÖSZ koordinátora a beszélgetés végén Sztojka Attila kormánybiztost idézte: „Ha munka van, minden van!”.

Lakatos Gyula