2024. május 23., csütörtök

Önmagát árulta el


„Cigány Péter"

Úgy látszik, most a cigányok között is születőben van egy „Magyar Péter”, aki épp ugyanúgy a fideszes világból kilépve borítja a bilit, és szembefordul egykori elvbarátaival.
Fotó: forrás, facebook















 
Az egykori miniszter, Varga Judit volt férje a kegyelmi botrány kellős közepén, a kampány kezdetén állt a nyilvánosság elé, és személyes sértődését, a NER-es világból való kényszerű távozását jó időzítéssel, jól átgondolt politikai stratégiával önmaga felépítésével politikai tőkére váltotta. Újságíróként, a közélet iránt fogékony és érdeklődő emberkét ma is feszült figyelemmel kísérem, hogy mindez hová futhat ki, az a párt, amelynek élére állt, milyen eredményeket produkál majd június 9-én.
 
Azt látom, tapasztalom, hogy aktivistái, támogatói között szép számban vannak egykori fideszesek, a kormánypártból kiábrándult szavazók, tősgyökeres baloldaliak, akik most Messiásként tekintenek a slim fitt politikusra, aki még ha hatalmas blődségeket is állít, a legnagyobb tömegeket képes megmozgatni. Tüntetésein százezrek jelennek meg, kampányeseményein messze a legtöbb ember vesz részt. Sokaknak tetszik, hogy mindig azt mondja, amit az emberek hallani akarnak. Mára szinte mindenki elfelejti, hogy a hófehér vasalt inges évtizedeken át volt a NER alkalmazottja, kiszolgálója, haszonélvezője. Talán ma is az lenne, ha nem lettek volna érdeksérelmei.

Nos így van ez most a cigány ügyben is. Legalábbis részben. Vagy páran szeretnék ezt belelátni.



Kőrös Gusztáv feladata az volt, hogy dícsérje a Fideszt, szidja a baloldalt, ami nem is újdonság választáskor. De a vamzerkodás már igen az nem cigány szokás.
Fotó: forrás, Kőrös Gusztáv facebook

Van ez a Kőrös Gusztáv, aki egy hosszú postban kitálalja, hogy micsoda szakmai munkát, és persze mennyi aljas dolgot tett a Cikösz megalakítása előtt és utáni időkben, mennyi mindent tett Sztojka Attila kormánybiztos, Cikösz-elnök utasítására. Fizetésért, de sokszor önszorgalomból. A feladata az volt, hogy dícsérje a Fideszt, szidja a baloldalt, karaktergyilkoljon. Csinálta is rendesen. Alaposan. Személyeskedő, példátlanul aljas módon. „Csúnyán, és piszkosul játszottunk.” Ezt ő maga írta postjában, leleplezve ezzel a kormánypárti Cikösz valós szándékait, a függöny mögötti világot.

Aztán önmagát árulva el tudatja a világgal: mindezt csak azért tette, mert a kiskunhalasi vállalkozói központ ötletét ellopták tőle, és Szűcs Csaba Cikösz-alelnök, a halasi roma politikus és alpolgármester úgy avatta azt fel, hogy arról neki tudomása sem volt. „Ha nem loptad volna el a saját szellemi tulajdonom akkor ez a poszt soha nem készült volna el” – írta Kőrös Gusztáv, jelezve azt is: „rohadtul nem érdekel ez az impotens homokozó, amiben te rendszerváltást hirdetsz”.
 
Most a cigányok közül sokak ajnározzák a valóságot feltáró bértrollt, aki arra az asztalra piszkított, ahonnan eddig falatozott. Még azok is, akiket némi aprópénzért sokszor megalázott, kommentekben, postokban pocskondiázott. Dícséri az a Kolompár Orbán is, aki ellen a legtöbb post és komment született, aki a karaktergyilkosságok legfőbb célpontja volt. De tapsikolnak azok is, akik szintén kiszorultak a ciköszös belső körből, sérelmük van.
 
Most benne látják a cigányok a Messiást, aki ki mert állni a nyilvánosság elé, és a közeljövőben további részletekben tárná fel, elemezné mi is Sztojka Attila és a fideszes ernyőszervezet, ahogy fogalmazott, „a kormány leányvállalatának” valódi szándéka. A romák egy része ma a legbátrabb cigányembernek tartja, mert ki merte írni: „gyáva ül a trónon”.
 
Én már csak azt várom, vajon mikor dobja be, hogy ő is pártot alapít, és a teljes cigányság élére áll, és lemondatja Sztojka Attilát, a Fideszt, és felszántva az országot elhozza a romaügyben a valódi rendszerváltást. Fehér inge és napszemüvege biztosan van neki is. 

Forrás: facebook Hidvégi-B. Attila