2012. szeptember 10., hétfő

Cigányos kárászhalászlé

Cigányos kárászhalászlé

2 kg kárász, 20 dkg füstölt szalonna, 3 nagy fej hagyma, egy zacskó édes nemes paprika, 3-4 csöves erős paprika, 5-6 kanál lecsó, só.


A bográcsba beleaprítom a szalonnát és meghervasztom rajta az apróra vágott hagymát. Rászórom a paprika felét, majd, hogy meg ne feketedjen, mindjárt rá a halak fejét és farkát. keverek rajta egyet-kettőt és öntök rá kétliternyi vizet. Ha felforrt sózom, aztán jöhet a vastagra szelt halderék, a lecsó és még vagy két liter víz. Mikor forr, beleteszem a forgójába a maradék paprikát, meg az erőseket is. 
Ha van, akkor tésztát is főznek hozzá az asszonyok, ha nincs, akkor csak úgy kenyérrel esszük. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése