2012. október 17., szerda

Az új romapolitika programja már konkrét eredményeket hoz



Farkas Flórián Országos Roma Önkormányzat elnöke

Farkas Flórián, az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) elnöke szerint az új romapolitika programja már Baranyában is konkrét eredményeket hoz. A megyei cigány nemzetiségi önkormányzat közgyűlésének ülésén a Komlón beinduló telepprogram főbb feladatait és irányelveit tárgyalták meg, és átadták a Baranyai Cigányságért elnevezésű kitüntetéseket – közölte az ORÖ. 

A közlemény szerint a pécsi rendezvényen Farkas Flórián Fideszes országgyűlési képviselő hangsúlyozta, külön öröm számára, hogy az Orbán Viktor miniszterelnökkel tavaly kötött keret-megállapodáson túl – amelynek nem volt része a romatelepek ügye – a vidéki cigány vezetők érzik felelősségüket az ügyben, s maguk kezdeményezték a telepprogram beindítását Komlón.
Az ORÖ elnöke kijelentette, figyelemmel kísérik a több száz pécsi, komlói és Siklósnagyfalui roma és nem roma családot érintő telepprogram ügyét, s a napokban elindult ezer roma asszony szociális munkássá képzésének programjába is bevonják a Baranya megyeieket.

Farkas Flórián megköszönte a több száz jelenlévőnek – köztük a telepprogram által érintett jelenlévő családoknak –, hogy az ORÖ programpolitikájának, s „nem az örökös botránypolitizálóknak” a támogatói – írták a közleményben.