2013. március 12., kedd

Az MPE OCM szeretetszolgálata több száz esetben segített a rászorulóknak

Békési Endre az Építőkövetek Misszió vezetője
Fotó: Lakatos Gyula

A békési székhelyű Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió Szeretetszolgálata és az Építőkövetek Misszió tavaly mintegy ötszáz esetben tudott segíteni a rászorulóknak. A segítő szervezetek március 9-én Békésen tartottak beszámolót támogatóik körében az elmúlt év tevékeny munkájáról.




Hirdetés

- A Békési Önkormányzat nagy becsben és komoly partnerként tekint a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszióra, mert komoly és jövőt építő a munkájuk, - hangoztatta Mucsi András városi képviselő. Majd kitért az Eötvös József Általános Iskola és az Epreskerti Óvoda fenntartásának fontosságára. Örömteli munkát kívánva nyitotta meg a rendezvényt Mucsi András, képviselő, a Békés Megyei Önkormányzat Közgyűlésének társadalmi megbízatású alelnöke.

Durkó Albert az MPE OCM misszióvezetője
Fotó:Lakatos Gyula
- Az isteni törvényszerűség, hogy ha valaki ad, újra és újra adatik neki, és újra tud adni. Ha nem ad, az is elvétetik tőle, ami volt. Azért szolgálunk az emberek felé, mert szeretjük az Isten és szeretjük az embertársainkat. Azért szolgálunk, mert megtapasztaltuk, hogy Ő az, aki minden szükségünket betölti. Lehet, hogy kevesed van, de azt ad oda, úgy, hogy nem vársz érte vissza semmit, mert Isten mégis sokszorosan vissza fogja azt adni, - jelentette ki beszédében Durkó Albert, az MPE OCM misszióvezetője. Durkó Albert elmondta, hogy a Szeretetszolgálat tavaly mintegy ötszáz esetben tudott segíteni, egész évben támogatta a nehéz helyzetben élő embereket az egész országban.
A missziós napon elhangzott, hogy a Szeretetszolgálat mellett az Építőkövetek is jó néhány olyan káresetben segédkezett, amikor otthonokban, házakban keletkezett tűz vagy egyéb kár, emellett a szervezet tagjai egyházi épületek kialakításában is részt vettek. Több esetben volt rá példa, hogy a határon túlon is tudtak segíteni munkájukkal, jelentette ki éves beszámolójában Békési Endre, a karitatív missziók koordinátora.
A Cigánymisszió nemcsak az országban, hanem nemzetközi szinten is támogatja a rászorulókat. Indiába és Afrikába is eljutott az MPE OCM segítsége.

Hirdetés

Dr. Pierre Sangala
Fotó: Lakatos Gyula
A most Békéscsabán élő Dr. Pierre Sangala soha nem felejtette el honnan származik, kiket hagyott otthon, Afrikában. Sőt, küldetésének tekinti a szülőhelyére való segítségnyújtást, hiszen az egész családja Maliban él. A testvérei gyermekeit taníttatja, anyagilag támogatja őket. Ebben a Cigánymisszió is mellé állt, segítségével napkollektort tudtak üzembe helyezni Pierre Sangala falujában, ami óriási segítség az ottani embereknek. „Számomra természetes másokkal megosztani a jövedelmemet, és ki mással osztanám meg, mint a családtagjaimmal, a rengeteg árva gyerekkel”, nyilatkozta a helyszínen Pierre Sangala, aki saját felelősségét hangsúlyozta afrikai családja támogatásában. „Nekem kell gondoskodnom róluk. Szeretném, ha nem csak a szűk családi körömet támogathatnám. És ebben segít a Cigánymisszió. A misszió támogatásával 2 napkollektort vehettem, hozzá akkumulátorokat, amivel az energiát tárolni tudják, és ezzel már tudnak világítani a lakásban, hogy ne üljenek bent a sötétségben. Így már van egy fényforrásuk, ami mindenki számára nagy érték. Világosság gyúlt az otthonokban.”
Durkó Albert a missziói napon hangsúlyozta, hogy a kereszténységben mindig is alapértéknek számított a segítség. A szegénységből való kitöréshez ugyanakkor egyfajta gondolkodásváltásra is szükség van. A misszióvezető kiemelte, mindkét szervezetet gyakran keresik a rászorulók.
- Nagyon fontos, hogy a legnagyobb szükségben adhassunk - fogalmazott Durkó Albert.
Lakatos Gyula


Hirdetés