2013. március 11., hétfő

Kitartásra, testvériségre nevel a sport


Szabó István (Kálszi)
Szabó István (Kálszi) a Békési TE Súlyemelő Szakosztályában Balog János edző segítője. Munkáját 13 éve végzi. Ezúttal őt kérdeztük a sport erejéről és a cigányságról.



- Akik hozzánk járnak sportolni átlagos emberek. Én nem szoktam különbséget tenni aszerint, hogy valaki cigány vagy magyar. Csupán jó és rossz embereket ismerek, és persze akikkel mi itt a szakosztályban dolgozunk, jó emberek. 



Hirdetés
Mázsás súlyokat mozgatnak meg
- Akik hozzánk járnak sportolni átlagos emberek. Én nem szoktam különbséget tenni aszerint, hogy valaki cigány vagy magyar. Csupán jó és rossz embereket ismerek, és persze akikkel mi itt a szakosztályban dolgozunk, jó emberek. Minden rendszeresen sportoló fiatalt tisztelek, mert nagyon komoly erőt fejtenek ki. Minden nap itt vannak, mázsás súlyokat mozgatnak meg, vagy zsákolnak, futnak, bokszolnak. Gondoljunk csak bele: ennyi energiával akár randalírozhatnának is a főtéren, vagy valamely szórakozó helyet pakolhatnák ki, de ők itt edzenek. Levezetik fölös energiájukat és utána békéségben hazamennek a családjukhoz. A sport világában nem számít, hogy ki minek született, mi itt egy közösséget alkotunk, odafigyelünk egymásra. 

Hirdetés
A sport kiválóan formálja a jellemet, kitartásra, testvériségre tanít. A sportban mindig akadnak célok, melyért meg kell küzdeniük. Ez pedig célorientálttá teszi őket, és kitartásra tanít mindenkit. Meg vagyok róla győződve, hogy mindez kihat a mindennapi életükre is, és ugyanilyen törekvőek lesznek a munkában vagy más közösségekben is – fejtette ki véleményét lapunk kérdésére az egykori remek sportoló Szabó István, Kálszi.      
Lakatos Gyula

A sport kiválóan formálja a jellemet, kitartásra, testvériségre tanít.