2013. május 2., csütörtök

Az MCF csatlakozik az MSZP aláírásgyűjtéséhez és ellenzéki roma kerekasztalt hozott létre

Magyarországi Cigányok Fóruma (MCF)

Az Magyarországi Cigányok Fóruma (MCF) csatlakozik az MSZP által kezdeményezett, az alapvető élelmiszerek árának csökkentése miatt egy hónappal ezelőtt elkezdett aláírásgyűjtéshez. A roma szervezet döntött arról is, hogy létrehozza az Országos Roma Ellenzéki Kerekasztalt, ahová várják azokat a roma civil szervezeteket és kisebbségi önkormányzatokat, akik nem értenek egyet a Fidesz, Orbán Viktor, és Farkas Flórián roma ellenes, kéttős mércére épülő politikájával, és tenni akarnak a jövő évi választásokon a jelenlegi Fidesz-Lungod Drom rezsim leváltásáért.


Hirdetés

Az MCF új vezetésű elnöksége adott tájékoztatást arról, hogy a napokban tartott tanácskozásán az elmúlt három év politikai eredményét értékelve arra az álláspontra jutottak, hogy A Fidesz és a Lungo Drom roma politikája az elmúlt 3 év teljesítménye alapján megbukott.


Hirdetés
Szegregált roma iskolákat és osztályokat hoznak létre, megbélyegezve és kitaszítva evvel gyermekeinket a magyar társadalomból. Felszámolták és megszüntették a roma tanulók ösztöndíjrendszerét, evvel is tovább erősítve a szegregációt. A beígért tartós munkahelyek helyet, évi több százezer forintot vontak el évente a családoktól lásd közmunkaprogram, négy és hat órás foglalkoztatásban. Megfosztva ezzel a roma embereket a tisztes jövedelmüktől, megélhetésüktől és soha nem látott nyomorba döntötték az ország lakosságát. Folyamatosan felszámolják a roma társadalom hatékony érdekképviseletét a roma nemzetiségi önkormányzati rendszert - sorolták az általuk legfontosabbnak tartott megállapításokat.


Az MCF korábbi vezetői
Az MCF elnöksége egyhangúan állást foglalt abban, hogy a magyarországi cigányságnak, roma civil szervezetek és nemzetiségi önkormányzatoknak, hozzá kell, hogy járuljanak a demokratikus ellenzéki pártok célkitűzéseihez, mely szerint a 2014.évi parlamenti és önkormányzati választásokon le kell váltani az Orbán Viktor vezette Fideszt, és csatlósa Farkas Flórián politikai rezsimet - írta a szervezet új elnöke, Balogh János.

Ahhoz, hogy a  cigányság életszínvonala tovább ne romoljon, és a jelenlegi rezsim romboló politikai ámokfutását megállítsák,  az MCF létrehozza az Országos Roma Ellenzéki Kerekasztalt, és tárgyaló asztalhoz kívánja ültetni mindazon roma civil szervezeteket és kisebbségi önkormányzatokat, akik nem értenek egyet a Fidesz, Orbán Viktor, és Farkas Flórián roma ellenes, kéttős mércére épülő politikájával.

Az alapvető élelmiszerek árának csökkentéséhez csatlakoztak 
Tudatták azt is: az MCF csatlakozik az MSZP által március közepén indított alapvető élelmiszerek árának csökkentéséhez elkezdett aláírásgyűjtéshez, mert meggyőződésük, az alapélelmiszer árak csökkentése a roma társadalom élethelyzetének javulását jelenti.

Forrás: romnet



Hirdetés