2013. július 2., kedd

Belencéres Néptánc Gálán

Fotó: gapixfotó
Izsó Gábor polgármester úr megnyitó szavait követően több néptánc korcsoport képviseltette magát a 2013. június 27-én este megrendezett Belencéres Néptánc Gálán. Az előadást a Belencéres Táncegyüttes „Békéscsaba állomás” című összeállítása nyitotta meg, melynek koreográfiáját Mahovicsné Ladányi Anita, Mahovics Tamás és ifj. Szeverényi Barnabás készítette. 

Hirdetés
Ezzel az összeállításával a Néptáncosok Országos Minősítő színpadán a „Jól minősült” címet érdemelte ki.

Hagyománnyá vált, hogy olyan utánpótlás csoport is színpadra lép az évente megrendezésre kerülő Gálán, amely még nem tartozik a Belencéres Néptáncegyüttes kötelékébe. Idén a Békési Kistérségi Iskola Művészeti Tagiskolájában tanuló első osztályos néptáncosok léptek föl. 

Fotó: gapixfotó
A Gyereklakodalmas című koreográfiát mutatták be. Az est programjában még látható volt többek között az Antal Dóra és Antal Roland által összeállított Szilágysági táncok, az ifjúsági csoport Nyírségi tánca, a gyermek együttes előadásában Dévaványai játékok és táncok, aminek betanításában Csipei Judit néptáncpedagógus is közreműködött. 


Hirdetés



A Belencéres Néptáncegyüttes férfi szólistái által bemutatott tánccsokor nagy sikert aratott.
Az est zárásaként a Keresztelő című darabot láthatta a közönség, amely betekintést engedett a Kalotaszegen élő magyarok, románok és cigányok szakrális rítusaiba és táncaiba. A koreográfiáját Almási Berta Csilla és Szabó Dániel készítette. A zenét a hattagú Suttyomba Zenekar szolgáltatta, akik az előadást követő táncházban is húzták a talpalávalót.

Forrás:www.bekesikultura.hu


Hirdetés