2013. szeptember 9., hétfő

Ízek utcája - Békési tájjellegű ételek főzőversenye

Ásós Jenőné főzés közben
Fotó: Lakatos Gyula
2013.szeptember 8.-án vasárnap került sor a Madzagfalvi napok keretén belül megrendezett Ízek utcája – főzőversenyre.


Hirdetés

Minden itt élő és elszármazott békési, valamint a település környékén élők is ismerik a békési madzagosságról szóló tréfás történeteket. Ezek a békési emberek naivitására, de leleményességére is utalnak. ("Bekerítették madzaggal a várost, hogy ne hallatsszon ki a harangszó...")

Horváth Rudi és Varga Pali az Ízek utcáján mindenki nótáját elhúzták
Fotó: Lakatos Gyula
A valódi történet, amiért a békésieket madzagosoknak nevezik, egészen másról szól: a leleményességről, a saját magadon történő segítésről, az összefogásról és az összetartozásról.
A város és a város vezetői ezt a hagyományt ápolják e néhány napos rendezvénnyel, hiszen ezekre az erényekre manapság is nagy szükség van. A program ötletgazdája Barta István Zoltán helyi vállalkozó. Háromnapos mulatság (kultúra, sport, gasztronómia, kiállítások, elszármazottak találkozója) várja az itt élőket, az ide ellátogatókat.
- Az Ízek utcája főzőversenyen részt vett több helyi cigány csapat is, Ásós Jenő és családja évek óta jelen van a főzőprogramon idén tyúkos káposztát főztek. De jelen volt a „Máskép Egyesület” vezetői is. Czinanó Tihamér egyesület egyik vezetője elmondta ők az idén egy sima sertéspörkölttel készültek. De főztek a frissen alakult DK-sok Békési roma szervezete ifj. Varga József vezetésével.

Lakatos Gyula




Fotók: Lakatos Gyula


Hirdetés


Nincsenek megjegyzések: