2013. szeptember 10., kedd

Elég a mellébeszélésből!

Lakatos Gyula

Lakatos Gyula: Jegyzet
Gyáva beszari gazemberek

Elegem van az elmúlt évek, évtizedek, simogatós hazugságra és mellébeszélésre épülő – „választás után jobb lesz”, majd a választás után segítek…politikai pártok jelmondataiból. Most miért nem érti a bajunk? Most miért nem látja a problémát senki? Ja tudom majd a választás után….





Hirdetés
Különböző „nagy” politikusoktól bal és jobb oldalról egyaránt hallottam már, - igazatok van, Milyen okos, ügyes ez a cigány ember, vagy az a cigány ember, stb..stb. De csak is négyévente ekkor fontosak vagyunk, minden választás reflektorában rigmusában mi vagyunk, vagy így vagy úgy de mi vagyunk. S folyamatosan hazudja a nagypolitika fontos a roma ügy, fontos. Részben, de csak is a választás napjáig. Utána minden formációnak hányingere és hasmenése van tőlünk. S riadnak közelségünktől mintha elkapnának valami kórságot, erre gondosan ügyelnek is mert még telefonon sem hajlandók választás után velünk érintkezni.
Ami ma a roma emberek körül van az nem más, mint a régi rendszer továbbélése. Ezen területen sem volt rendszerváltás, miként más területen sem. Legyen az kultúra, sport, média, bíróság, tudomány s még különböző társadalmunkat meghatározó területeket sorolhatnák. Buziskodik és mellébeszél mindenki ki érintet a „nagy” roma politikai törvényhozásban.
A régi Kádár rendszer a munka és a valódi teljesítmény nélküli megélhetésről illetve az ezt legitimálni próbáló hazudozásról szóltak. (Lásd: régi rendszerben kinek piros párt könyve volt annak mindene meg volt. sportban, kultúrában,  sztahanovista brigádok stb…stb.)

Lakatos Gyula
A mai állapottal ellentétben régen tabu volt ami most szalag címes hír a médiákban: cigány ügy, szegénység, nyomor, gyilkosság, rablás…A rendszer váltás óta olvasom a  nagy romapolitikai semmit és hazudozást. Tudatosan tartják fent e szavakat, ezzel igazolva, hogy létezik a „roma ügy”. Jól fizető állásokat hozva létre maguk és az adott politikai holdudvaruk javára, mert ők szak értenek ám ebben a témakörben.
Közben minket hülyének nézve ismertetnek nekünk új fogalmakat: Roma nemzeti önkormányzat, Ombudsman, roma évtized, Integráció…de valós kézelfogató dolgot nem végeznek. Csupán állásokról, pénzről, pozícióról és egyéni érdekekről beszélünk a valóságban. Ezért ha kell még mesterségesen is de fen kell tartani a látszatot, gyilkosságok árán is, hogy minderre szükség van. Véleményem szerint a cigány ügy az országos politika számára egy feneketlen kút, persze szigorúan pénzügyileg. 


Lakatos Gyula
A politika Bermuda háromszöge, irgalmatlan milliók tűnek ott ugyanis nyomtalanul el. A valóságban valódi tagok nélküli látszat roma szervezetekről beszélünk. Csak papír alapon működtetve. Láthatatlan cigányokra pályáznak ösztöndíjaznak stb…stb. Nincs felelős roma politikai vezetés! Gyáva beszari a romaságból élő és nem értük tevő gazember roma politikusok mindegyike. Viszont gomba mód szaporodnak és vannak. Ugyanis az adott politikai erők mindig kitermelnek újabb és újabb kisebbségi vezetőt. Az adott kisstílű játékukban az sem számít, hogy saját fajtáit is elárulják eme gazemberek, ja bocs roma politikusok! Elég volt ebből! Azon gondolkodom vajon mi motiválja az ilyen embert?! A munkanélküli de annál több pénzzel járó állás, pozíció? Munka alapon miről tudnának vajon beszámolni, ha be kéne nekik. Förtelmes és undorító ami romapolitika cím szó alatt működik ebben az országban. Ugyanis az ellentétek nem tisztán etnikai jellegűek, hanem „kívülről gerjesztik” a cigány-nem cigány feszültségeket. Sokszor kik jól megélnek ebből ők maguk generálják. Önigazolás címen. Többször leírtam már minek vannak Roma önkormányzatok, cigány érdekvédők, cigány szervezetek stb… Ugyanis ha önkormányzati szinten segítségre szorulók pl. lakhatás, államigazgatás, oktatás, műszaki ügyintézésben stb..a nagy-önkormányzathoz fordulok orvoslatra. S nem a sokszor alul iskolázott cigány kisebbségi önkormányzathoz. Akiknek erre nincs is jogosítványuk, jogkörük.


Lakatos Gyula
Akkor csak érvényesek a fentiek. Elterelés és feneketlen kút a „magyar roma ügy” a nagypolitika számára követhetetlen mennyibe és mibe kerülnek és vannak, mi milliárdot emésztenek fel tényleges munka nélkül. Állami normatíva támogatás címen. Úgy magyar szavazóknak mint nekünk cigány embereknek egyaránt. Félreértés ne essék munka az volna! De az büdös, na meg másokért ugye nem is olyan sík dolgozni...Hisz tudjuk. Mikor hazudott a politika reggel, délben este...
Lakatos Gyula





Hirdetés

Hirdetés