2013. október 14., hétfő

Az MPE OCM képviselői a finnországi Roma Konzultáción

A képen: A Magyar Pünkösdi Egyház Országos
Cigánymisszió munkatársai - Surman László,
Adamik László, és Berki András 

2013. szeptember 3-5. között került sor Finnországban, az ez évi Európai Roma Konzultációra, az Élet és Fény Misszió (Life and Light Mission) szervezésében. A Lahtiban megrendezett 3. találkozón 14 országból közel 50 ember vett részt. A Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymissziót Surman László, Adamik László és Berki András képviselte.






Hirdetés
Az első nap a bemutatkozásról szólt, ahol a résztvevő szervezetek mellett, a Fény és Világosság Misszió is bemutatkozott. A nemzetközi szervezet saját módszerekkel végzi sokrétű tevékenységét Európa több országában, módszereinek alapjai pedig az egészségfejlesztés, közösségépítés és evangelizálás. Meggyőződésük, hogy komplex módon kell megközelíteni egy-egy települést, és az embereket meg kell tanítani az önálló életre.

Surman László mutatta be az MPE Országos Cigánymisszió hasonló koncepciójú tevékenységét Finnországban

Az MPE Országos Cigánymisszió hasonló koncepciójú tevékenységét Surman László mutatta be, az ehhez kapcsolódó Keresztény Élet Központ munkáját pedig Berki András. Testvéreinket kérték meg az egyik reggeli alkalom vezetésére. A széles spektrumú szolgálatot elismeréssel fogadták például az Ukrajnából, Belorussziából, Romániából, Litvániából, Boszniából, Koszovóból, Albániából, Szerbiából résztvevő missziómunkások.

Az MPE OCM képviselői úgy vélik, a nemzetközi szintű kapcsolatok
egy álom megvalósulását jelzik.

A három napos konferencia úrvacsorai közösséggel zárult.

Az MPE OCM képviselői úgy vélik, a nemzetközi szintű kapcsolatok egy álom megvalósulását jelzik. Látszik egy európai egységes cigánymisszió gondolatának megfogalmazása. A 325.000 cigány megtérése egyre valóságosabb. A világ minden táján élő cigányokon keresztül az ébredés tovább fejlődik. Az a látás is közös, hogy a cigánynépen keresztül jön az áldás a világra.

Adamik László és Surman László MPE OCM munkatársai Finnországban

A 2013-as évi Roma Konzultáció résztvevői közösen fogalmazták meg azt a kérésüket, hogy a 2014-es évi konzultációt Magyarországon tartsák meg, házigazdája pedig az MPE Országos Cigánymisszió legyen. Az MPE OCM pedig szeretettel fogadta, és tesz eleget a felkérésnek.

Forrás: www.remenyhir.hu







Hirdetés



Hirdetés