2013. október 9., szerda

Flóri takarodj! Radikális nyílt levél Farkas Flóriánnak!

Farkas Flóriánt felszólították, hogy
távozzon a roma politika közéléből.
T. Farkas Flórián elnök, képviselő!

Megvallom sokat törtem a fejem a megszólításon, mert sajnos nagyon nehezemre esne önt úgy megszólítani, hogy tisztelt, és hogy úr. Ezért aztán a T. Farkas Flóriánnál maradok. A T.-nek ugyanis több jelentése is lehet pl. akár Tetű is. Persze nem feltétlenül kel ezt így értenie senkinek.
Ma reggel olvasom a hírt a Magyar nemzet online oldalán miszerint ön újságíróknak nyilatkozik:



Roma kutatóközpont kezdi meg működését

Roma kutatóközpont kezdi meg működését Budapesten. A munkacsoport feladatai közé tartozik a romák általános helyzetének elemzése, a helyzetüket javítani szándékozó közpolitikai célok megfogalmazása, valamint a támogatási források hatékony és célzott felhasználását biztosító elemzések készítése. Farkas Flórián, az Országos Roma Önkormányzat (ÖRO) elnöke úgy látja, a magyar cigány politika példaértékű. „

A cikk olvasatán az első megrökönyödésem azon a kijelentésen alapszik, hogy a kutató munkacsoport feladata közé tartozik a romák általános helyzetének elemzése.
T. Flórián!
Ön 30 éve vesz részt a magyarországi roma politikai, és társadalmi közéletben. Ön majd tíz évet töltött már el az országos roma önkormányzat élén, mint elnök, Ön évek óta Fidesz országgyűlési képviselő, és nincs tisztában a romák általános helyzetével? Kutató, elemző központot kell nyitnia? Mit keres Ön a parlamentben, mit keres roma szervezetek élén, ha általános helyzetünkkel sincs tisztában? Ha még ennyi tudással sem rendelkezik azon népcsoportról melyet képviselni hivatott, akkor én mint roma ember a családom, és a közösségem nevében felszólítom, hogy azonnal mondjon le, távozzon a roma politika közéléből.
Tovább menve a kutató munkacsoport feladata a romák helyzetét szándékozó közpolitikai célok megfogalmazása, s az erre a célra szánt források (forint-milliárdok) felhasználását biztosító elemzések készítése.

T Farkas Flórián!

Én ebből a nyilatkozatból azt olvasom ki, hogy Önöknek halovány fingjuk nincsen arról, hogyan is lehetne a romák helyzetén javítani ezért aztán jó pénzért néhány kiváltságos Fideszes pártkatona elemezget, tervezget egy kicsit a milliókból létrehozni kívánt kutató központocskában. Aztán a romák helyzetének javítására szánt forrásokat ( forint-milliárdokat) is önök fogják biztosítani, meg elemezgetni a kis laboratóriumocskájukban! Persze hermetikusan elzárva mindenki mást, aki nem Fideszes, és nem Farkas Flórián kegyeltje. Na ez meg olybá tűnik számomra, mint az egyszeri bolti-szarka esete, aki egyben a biztonsági őr is! Tuti nem lesz lebukás! (Ezt Jól kieszeltétek Flóri)

Idézet: „Farkas Flórián, az Országos Roma Önkormányzat (ÖRO) elnöke úgy látja, a magyar cigánypolitika példaértékű. „

T. Farkas Flórián! 

Ezzel az állításával tökéletesen egyetértek a magyar cigánypolitika, amit Önök évtizedek óta művelnek valóban példaértékű. Szicíliában Flórikám, Szicíliában a maffia őshazájában! Na ott a felcseperedő főnökök főnökei tanulhatnának Önöktől, hogyan kell egy népcsoportot, közösséget anyagilag kiszipolyozni, és hogyan kell pénzt mosni úgy, hogy az törvényesnek, és demokratikusnak látszódjon!
T. Farkas Flórián! Ön a cikkben 151 cigány programról, és 15 milliárd forinttal dicsekszik. Roma nők foglalkoztatásának elősegítéséről, cigány-telep felszámolásáról, és munkahelyi integrációról beszél, mint megvalósult program! Kérem tájékoztasson engem mint roma embert, a családomat, s a közösségemet, hogy hol lehet ezeket a programokat szemmel látni, kézzel megfogni!
  • PL. Hány roma nőt képeztek ki, abból mennyi dolgozik már, és pontosan hol? Hány gettót, telepet számoltak fel, és melyik településeken?
  • Hány roma embert integráltak a munka világába, és hol dolgoznak Ők jelenleg?
  • Az országos méretű, az élet minden terén fellépő romák elleni szegregációt, hol, és milyen módon csökkentették?
  • T. Farkas Flórián beszámolna nekem ezekről a programokról részletesen?
Csak ezért kérem ezt, mert majd 10 ezres létszámú roma közösséggel tartom a kapcsolatot naponta az interneten, az ország, és a világ sok részéről, de senki közülük még csak hírből sem hallott ezekről a programokról, vagy megvalósulásukról! Résztvevőt meg egyet sem ismerünk.
Tehát! Hol vannak a programok, és hol a 15 milliárd T. Flórián?

T. Farkas Flórián!

Mivel ez a kutatóközpont létre fog jönni, mert az önt időnként felpofozó hatalom eldöntötte, így szeretnék az önkéntes munkatársuk lenni. Habár a roma származásomnak köszönhetően 11 éve nem kapok ebben az országban tisztességes munkát, mégsem kérek egy fillér fizetést sem Önöktől.
Készítettem Önöknek egy jelentést a magyarországi cigányság „általános helyzetéről”, amiről Önöknek ugye halovány fingjuk nincs! Én ugyan nem vagyok Tavares, én egy cigány vagyok csak, aki itt élek a magyarországi cigányság nyomorának legmélyebb bugyrában! A Tavares jelentés kutyafitty ahhoz képest, amit mi romák százezrei kénytelenek vagyunk megélni ebben a hazában!
Jelentés a Magyarországi cigányság valós általános helyzetéről Orbán Viktor, Farkas Flórián és Balog Zoltán „Mennyei” erőforrás miniszter úr kutatócsoportocskájának!:
A magyarországi cigányság többségében, politikai hatalmi, intézményes elnyomás, intézményes rasszizmus áldozata! Ami a közelmúltban az igazságszolgáltatásban is szemlélteti magát. Míg például a Gyöngyöspatai neonyilas terror, a Devecseri neonáci támadás, a Konyári roma gyermekek megtámadása esetén az elkövetők közül senkit nem vontak felelősségre a bíróságok,addig a sajóbábonyi, neonyilas támadástól védekező romákat hosszú börtönévekre ítélték. Míg agresszív neonáci alakulatok a mai napig büntetlenül szervezhetnek a roma közösség elleni uszító, felbujtó megmozdulásokat, addig Setét Jenő roma aktivistát egy békés villámtüntetésért szabálysértési eljárással fenyegeti a rendőrség!

  • A Magyarországi cigányság 90%-a a hatalmi, intézményes, fasiszta, elnyomó struktúrának köszönhetően munkanélküli.
  • A roma gyermekek 90% szegregált elkülönített iskolákba kényszeríti a hatalmi, intézményes, fasiszta, elnyomó struktúra.
  • roma lakosság 90%-át földrajzilag elkülönített gettókban telepeken kényszerítik élni a hatalmi, intézményes, fasiszta, elnyomó struktúra.
MAGYARORSZÁGON MA 1600 FÖLDRAJZILAG IS ELKÜLÖNÍTETT ROMÁK ÁLTAL LAKOTT NYOMORNEGYED VAN.

Jelen társadalmi helyzetünket a szegénység, betegség, rothadó putrik, a tudatlanság, munkanélküliség, éhezés, s a legalapvetőbb emberi fejlődéstől való teljes megfosztottság jellemzi. Megfejelve a totális politikai cselekvésképtelenségünkkel.

A mindenkori elnyomó hatalmak hosszú évtizedek alatt elérték a céljukat. Mi romák mára képtelenek lettünk arra, hogy valós politikai képviselettel bírjunk! Összehangolt, előre jól koreografált, megtervezett, megszervezett nagykoalícióban elkövetett sorozatos politikai támadásokkal-melyben minden politikai hatalomnak, erőnek megvan a saját szerepe-szinte teljes mértékben szétverték, vagy a kezükben tartják, és irányítják, minden civil, vagy politikai érdek-képviseleti szerveződésünket!

T. Farkas Flórián na ebből a helyzetből kéne indulnia a kis kutatócsoportocskájuknak!
T. köpönyegforgató Farkas Flórián!
Ön eme elnyomó mindenkori hatalmaknak a fő kiszolgálója volt, és az a mai napig is. Ön az elnyomó hatalmakat kiszolgálta már akkor is amikor még a baloldalnak dolgozott, mint most amikor a jobboldal használja Önt.

Ismételten felszólítom a magam, a családom, s a roma közösségem nevében, hogy mondjon le az Ön által betöltött posztokról, s takarodjon el a roma politikai közéletből!

Üdvözlettel: Egy cigány, a több százezerből akit az Önök „példaértékűnek” tartott „cigánypolitikája” a nyomor legmélyebb bugyraiba taszított!

Radics Béla a Radikális Roma Érdekképviselet Civil Mozgalom vezetője. A 8500 fős tagságú Nemzetközi Roma Internetes Hálózat Alapítója. Szegénység, és Társadalmi Kirekesztettség Okleveles Tapasztalati Szakértője.