2013. október 1., kedd

Lakatos Gyula 3. lett a serdülő Országos Boksz Bajnokságon

Lakatos Gyula serdülő 
Magyar Bajnok III. helyezet
Fotó: Amatőr felvétel

2013. szeptember 26.-29 között került megrendezésre a serdülőkorú ökölvívók Országos bajnoksága Budapesten. 55 egyesület 144. öklözője lépett szorítóba. A Surman Box Clubot Balla István a 43kg-os, míg Lakatos Gyula a 46kg-os korcsoportban képviselte.













Hirdetés

 Az első mérkőzésén Balla István azonnal az éremért lépett ringbe a hajdúszoboszlói Győrössy Sándor ellen. Pisti nagyon jól kezdett, de sajnos egy ütést követően erősen vérzett az orra, ami láthatóan zavarta. A ring orvosa engedélyezte a folytatást és az első szünetben sikerült is elég jól csillapítani a vérzést. A folytatásban, bár versenyzőnk igyekezett mindent megtenni, de kevésnek bizonyult és így sajnos pontozásos vereséget szenvedett, ezzel az 5. helyet szerezte meg.


Lakatos Gyula (melegítőben)
Fotó: Amatőr felvétel
Lakatos Gyula a második versenynapon lépett szorítóba szintén az éremért. Ellenfele Danyi Nikolasz volt, a budapesti Maccabi versenyzője. Versenyzőnk a taktikai utasításnak megfelelően azonnal határozottan kezdett és végig nyomás alatt tartotta ellenfelét, aminek köszönhetően meg lett az eredménye, mivel pontozásos győzelmét hirdették ki, így megszerezte a dobogót jelentő 3. helyet. A döntőbejutásért viszont a salgótarjáni Zámbó Róberttel mérkőzött meg. a Két fiú idén már találkozott egyszer és akkor nagy fölénnyel a salgótarjáni fiú győzött. Most taktikát változtattunk, aminek az volt a lényege, hogy a megfelelő távolságot tartva viszonylagos másodszándékú bunyóból indítunk támadásokat. Ezek mind rendre be is jöttek, de a bírok valahogy nem vették ezt észre és pontozásos vereséggel, illetve ezzel együtt az országos bajnokság harmadik helyét elfoglalva zártuk a versenyt.




Hirdetés - bilzol@gmail.com

Versenyzőim nagyon jól és éretten bunyóztak, amit több szakember is megjegyzett. Elmondásuk szerint, ha nem tudnák, hogy a versenyző melyik csapatból érkezett, az ökölvívása alapján is meg tudnák mondani, hiszen a Surman Box Club versenyzőit rendkívüli ügyesség és érett ökölvívás jellemzi.
Forrás: surmanbox.hu




Hirdetés


Hirdetés

Nincsenek megjegyzések: