2013. október 3., csütörtök

Missziós évfolyam felelősök szeptembertől a Reményhír Intézmény Eötvös József Általános Iskolában

Új rend szerint kezdik a diákok a hetet. 

2013. szeptember 1-je óta a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió fenntartásában álló Reményhír Intézmény Eötvös József Általános Iskolában új rend szerint kezdik a diákok a hetet. Az új hét indítása abból áll, hogy a Cigánymisszió nyolc munkatársa minden hétfő reggel egy-egy rövid üzenetet ad át a gyerekeknek. 






Hirdetés

Azért, hogy sokkal személyesebb legyen számukra az üzenet minden évfolyamnak meg van a maga felelőse, akik érthető módon beszélnek a Krisztussal való személyes kapcsolatukról, megtapasztalásaikról vagy egy - egy rövid történet segítségével mutatják be Istent a diákok számára. Ezek a reggeli alkalmak a hallgatóság számára is sokkal érthetőbbek.


A tanév során háromszor kerül
megrendezésre Missziós ifjúsági nap
Fotó: Vári László
A gyerekek összegyűlnek évfolyamonként háromnegyed nyolcra valamelyik osztályteremben, ahol a missziómunkások 15-20 percben beszélnek, beszélgetnek vagy énekelnek velük. Minden hónap utolsó hétfőjén, a fentiektől eltérően, az iskola minden diákja egy közös reggeli zenés üzenetet hallhat.
A célunk nem csupán az iskola egyházi jellegének felerősítése, hanem a missziós munkatársakon keresztül megvalósuló személyes jelenléttel támogatni, elősegíteni az iskola pedagógusainak munkáját. Lehetőségeinkhez mérten szeretnénk egyénenként foglalkozni a gyerekekkel, értéket közvetíteni feléjük, ilyen módon előre vetni a jövőjükbe.

Izgalommal vegyes várakozás van bennünk, a felől, hogy mit tartogat majd ez az év. Reméljük mind a gyerekek, mind pedig a missziós évfolyam felelősök élvezni fogják az együtt eltöltött időt.
A tanév során háromszor kerül megrendezésre Missziós ifjúsági nap, amikor is játékokkal, zenés dicsőítéssel és rövid igei gondolatokkal töltjük meg a napot. Ezek az egész napos alkalmak remek lehetőséget biztosítanak a tanulók, tanárok, missziós évfolyam felelősök kapcsolatának építésére.

Először szeptember 30-án  került megrendezésére ez a „Missziós ifjúsági nap”, a Reményhír Intézmény Eötvös József Általános Iskola diákjai számára. Az egész napos rendezvény keretén belül sor került volna még iskolai papírgyűjtésre is, de az esős időjárásra való tekintettel az sajnos elmaradt.

Először szeptember 30-án  került megrendezésére ez a „Missziós ifjúsági nap”, a Reményhír Intézmény Eötvös József Általános Iskola diákjai számára.  Fotó: Lakatos Gyula

A napi program a következőképpen alakult: reggel 8 órakor napindítóként egy kis játékkal átmozgattuk a gyerekeket. Fél tizenegytől közös alkalmon vettek részt a diákok, a Békés Városi Kecskeméti Gábor Kulturális, Sport és Turisztikai Központ színháztermében. Játékra itt is jutott idő, amit a jelenlévő gyereksereg - a szervezők nagy örömére - kitörő lelkesedéssel és hatalmas nevetéssel fogadott és élvezett. Ez után a missziós munkatársakból álló dicsőítő csoport játszott és énekelt el néhány dalt, amit a diákság érdeklődve figyelt és részt vett ebben is. Majd kettébontva az alsós és felsős évfolyamokat, külön foglalkozva velük, az előbbieknek Kisházi Tímea, az utóbbiaknak Kis István missziós munkatárs beszélt a Biblia alapján, „Kincsek” illetve „Kincskeresés” címmel. Ebéd után, délután 13 órától kezdődött az ügyességi játékokból álló sorverseny, 8 állomással, alsósoknak és felsősöknek ismét csak külön, fedett helyen. A szórakozás és vidámság a verseny közben sem maradt el, természetesen az évfolyamok közül az első három helyezést elérőket a nap végén jutalomban részesítettük.

Kincset kerestek a gyerekek a versenyeken, a játékok közben és találtak. 
Fotó: Sötét Denisz

Kincskereső nap. Kincset kerestek a gyerekek a versenyeken, a játékok közben és találtak. Kincset adtunk át a gyerekeknek éneklés közben, a bibliai tanításban, a személyes beszélgetésekben. Szükségük van rá, hogy érezzék, hogy értékesek, hogy ők is kincset érnek Valaki számára. Isten az, aki maga a kincs az emberi életben és örökkévaló kincset tud adni az embereknek. Igazán kincskereső nap volt.

Forrás: remenyhir.hu


Hirdetés

Hirdetés