2014. április 30., szerda

A Magyar Holokauszt Emlékévében emlékezzünk és emlékeztessünk!

Fotó: illusztráció

A 2014-es esztendő a Magyar Holokauszt Emlékéve. Ez alkalomból, a II. Világháborúban elkövetett népirtás magyar és cigány áldozataira is emlékezünk.

















Hirdetés

Surman László író
Emlékezünk az otthonaikban, utcájukban, lágerekben és munkatáborokban kivégzettekre, köztük cigányokra, akiknek legfőbb bűne cigány származása volt. De az emlékezés fájdalmas pillanataiban, vizsgáljuk meg jelenünket is! Hiszen az előítéletek, a gyűlöletkeltés ma is jelen vannak körülöttünk. A kollektív bűnözés, bűnösség téves eszméje megmételyezik közösségeinket. Az emberi méltóság megsértése, az erőszak, a pusztítás elfogadhatatlan egy élettel teli társadalomban. Az Isten képmására alkotott ember élete felett egyedül Isten rendelkezik. Isten pedig a szeretet Istene. Szeressük hát embertársainkat!
Amit elődeink elmulasztottak a múltban, pótoljuk a jelenben, és tekintsünk hittel a jövő felé. Mert hinnünk kell, hogy társadalmunkban minden ember egyenlő, és képesek vagyunk egymás mellett biztonságban élni életünket. A gyűlölet szítóit pedig baráti kézfogással kérjük egy békés, erős ország közös építésére.
Rajtunk múlik, mivé lesz az otthonunk!
Lakatos Gyula író






A Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió a Magyar Holokauszt Emlékévében arra bátorít mindenkit, fejezze ki együttérzését, támogatását a cigány nép felé is! Halljuk meg segélykiálltásukat!

Az MPE Országos Cigánymisszió két munkatársa, Surman László és Lakatos Gyula megfilmesített költeményével is emlékezni kíván. Az Emlékezz és Láttam című verseket Szeverényi Barnabás szavalja el. A filmet készítette Durkó Zsolt, zeneszerző Balogh József.
Emlékezzünk és emlékeztessünk, hogy soha többé ne szedjen ártatlan, védtelen áldozatot az értelmetlen, elvakult gyűlölet!
Forrás: www.remenyhir.hu










Hirdetés


Hirdetés