2014. április 28., hétfő

Cigány ifjúsági konferencia több mint 200 résztvevővel

Országos Keresztény Roma Ifjúsági
Konferencia
- Fotó: Mike - Sötét Denisz
A Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió második Országos Keresztény Roma Ifjúsági Konferenciáját szervezte meg 2014. április 18-19. között, a Békés Városi Kulturális Központban.














Hirdetés

A kétnapos keresztény rendezvényen a közel 200 regisztrált fiatal mellett Békés város lakói is kötetlenül látogathatták a programokat. Ennek megfelelően a péntek délutáni Amaro Del koncerten telt ház várta a Munkácsról származó roma dicsőítő csoportot.
Az éneklés mellett bibliai tanítások is várták az érdeklődőket az Országos Cigánymisszió vezető presbiterei,Surman László és Szentesi Zoltán, valamint a Paksi Pünkösdi Gyülekezet lelkipásztorának, D. Nagy Tamásnak az előadásában.
A hétvége érdekessége volt a Békési Kegyelem Gyülekezet tánc- és dicsőítő csoportjának szolgálata. Szabad programként mindkét nap teaház várt minden résztvevőt kötetlen beszélgetésekre, ismerkedés és közösségépítés céljából.


 A Fotón Durkó Albert az MPE OCM Országos Misszió vezetője.
- Fotó: Mike - Sötét Denisz

A program fő üzenetéről Kis István főszervező, az Országos Cigánymisszió munkatársa elmondta: „Fő célunk, hogy a fiatalok találkozzanak Jézussal, és, hogy megismerkedjenek egymással. A fiataloknak tudniuk kell, hogy mint keresztény emberek nincsenek egyedül. Ugyanakkor a hétvége fontos eleme volt a fiatalok megerősítése mellett az értük való imádkozás, hogy győztesen tudják megélni a Jézusra való várakozás idejét. Közel húsz főért volt alkalmunk imádkozni.”
Az ifjúsági konferencia sikerének és a nagy érdeklődésnek köszönhetően a Pünkösdi Cigánymisszió a jövőben is több ifjúsági konferenciát szervez majd az ország különböző részein.
Lakatos Gyula















Cigány ifjúsági konferencia Békés  - Fotók: Mike - Sötét Denisz





Hirdetés



Hirdetés