2014. április 18., péntek

Óvd a környezeted

Óvd a környezeted
Korra tavasszal részt vett a Reményhír intézménye a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió Óvd a környezeted című pályázati programján. 















Hirdetés

Először Varga Heni néni tartott előadást arról, hogyan tudjuk megóvni környezetünket, és a szelektív hulladékgyűjtés fontosságáról is beszélgettünk. Megdöbbentő filmrészleteket láthattunk arról, hogy az emberi butaság és nem törődömség miatt hogyan pusztul a természet és hogyan károsodik a növény- és állatvilág.

Először Varga Heni néni tartott előadást arról, hogyan tudjuk megóvni környezetünket.
- Fotó: Lakatos Gyula

Sajnos egyre több ember is beteg lesz a környezetszennyezés következtében. Az asztma, allergia már népbetegségnek számítanak. Az egyik kisfilmből azt is megtanultuk, hogyan kell a szemetet külön válogatni. Először egy zsák szemetet válogattunk szét, majd az iskola szelektív hulladékgyűjtőibe vittük azokat. Egy másik foglalkozáson Harcsa Anetta nénivel és Heni nénivel rajzoltunk ÖKO védjegyeket, kupakokból és más hulladékokból alkottunk képeket, illetve plakátokat készítettünk a témával kapcsolatban.

A program megpecsételéseként szemetet szedtünk Dávid Kati nénivel a Csillagpont környékén.
- Fotó: Lakatos Gyula

A program megpecsételéseként szemetet szedtünk Dávid Kati nénivel a Csillagpont környékén, Heni nénivel pedig az iskolától a Csillagpontig. Sajnos a végén már alig bírtuk a szeméttel teleszedett súlyos zsákokat. A legtöbben cigarettájuk végét dobták el, de találtunk üres üvegeket, kis cipőt, sőt még TV-t is.
Elmondhatjuk, hogy most már nem csak Tv-ből ismerjük a környezetszennyezést, és kérünk mindenkit, hogy ne szemeteljenek, nem olyan nehéz a kukába dobni a szemetet, és ha megtehetik, akkor szelektálják is azt! A város ingyen kukát is biztosít ehhez. ÓVD HÁT A KÖRNYEZETED!

Forrás: ReményHírmondó
wwww.eotvosremenyhir.hu












Óvd a környezeted!  - Fotók: Lakatos Gyula



Hirdetés