2014. június 27., péntek

Mert minden ember értékes, nincs köztünk különbség!

Mert minden ember értékes,
 nincs köztünk különbség!
- Fotó: D. Nagy Nóra
A békési Soványhát utca 11. szám alatt található Csillagpontban heti rendszerességgel kerül megrendezésre, keddenként, a Tini Klub, ahova szeretettel várják a társaságot kedvelő fiatalokat. A június 24-én tartott „Együtt a diszkrimináció ellen!” című csoportfoglalkozás témája az előítélet volt. 








Hirdetés

A klubot a szervezők sok játékkal igyekeztek megtölteni, tekintve a jelenlévők életkorát, ami előkészítésnek felelt meg a későbbi, komolyabb hangvételű témákhoz. Így történt ez a legutóbbi alkalommal is.
Gyakran azért ragasztunk mindenféle negatív címkéket egymásra, mert nem látjuk a másikban az értéket.”- hangzott el többek közt Fajó Attila előadó szájából. Az ember nem egy árucikk, aminek hozzárendelt értéke van, hanem egyedi teremtmény. Ettől különleges, értékes. Mert minden ember értékes, nincs köztünk különbség! Aki diszkriminál, az hajlamos arra, hogy csak azt lássa meg, amit megtanult meglátni. A többi dologról nem hajlandó tudomást venni.- zárta gondolatait az előadó.
Remélhetőleg a Tini Klubon résztvevő gyerekek, cigány és magyar származásúak együtt egy olyan generáció tagjai lesznek, akiknek életét sem jellemezni, sem befolyásolni nem fogják az előítéletek.

F. A. 

                               Mert minden ember értékes, nincs köztünk különbség!
                                                       - Fotók: D. Nagy Nóra


Hirdetés