2014. július 11., péntek

Több ezren a dánfoki Országos Polgárőr Napon

Országos Polgárőr Nap Dánfokon
- Fotó: Szegfű Katalin
Az ország minden szegletéből érkeztek polgárőrök családtagjaikkal Békés-Dánfokra, ahol július 5-én rendezték meg a nagyszabású XX. Országos Polgárőr Napot.













Hirdetés


A rendezvényre a több ezer fős családi napra látogatók mellett prominens személyek is ellátogattak. Papp Károly rendőr altábornagy, országos rendőrfőkapitány köszöntőjében arról beszélt, hogy Magyarország közbiztonsága kiegyensúlyozott, aminek elérésében a rendőrség egyik fő partnere a polgárőrség. Papp Károly bejelentette, hogy már zajlik az a közbeszerzés, amelynek eredményeként 50 millió forint értékben kerékpárokat és motorkerékpárokat biztosít az ORFK a polgárőr egyesületek részére.
Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke arról szólt, hogy a mintegy 60 ezer polgárőr összetartó egységek eredményes munkájához egyre jobbak a technikai feltételek és kormányzati háttér.

Több ezren a dánfoki Országos Polgárőr Napon
- Fotó: Szegfű Katalin

Tasnádi László, a Belügyminisztérium rendészeti államtitkára Pintér Sándornak, a szaktárca vezetőjének, a rendezvény fővédnökének üzenetét is tolmácsolva kiemelte, hogy a szilárd közbiztonsági helyzethez a polgárőrök önként vállalt munkájukkal sokat tesznek.
A rendezvényen több mint száz új polgárőr tett fogadalmat, és kitüntetéseket is átadtak. A Polgárőr Érdemkereszt Arany fokozata kitüntetésben a békési önkormányzat részesült. Izsó Gábor polgármester elismerően szólt a helyi polgárőrség munkájáról.
- A polgárőrség folyamatosan sokat tesz a közbiztonság megóvása érdekében, és háttérmunkájukkal segítik a rendezvények lebonyolítását Békésen – fogalmazott köszöntő beszédében Izsó Gábor. Munkájuk elismerése egyben, hogy településünk adhatott otthont a XX. Országos Polgárőr Napnak.
A színes és változatos szabadidős és szórakoztató programok között fellépett Mága Zoltán hegedű virtuóz is.
Szegfű Katalin



Hirdetés


Hirdetés