2015. február 4., szerda

Balról jobbra, jobbról balra táncolók

Lakatos Gyula
Megmondó cigányok!
Csodálatos világ az internet! Annyi, de annyi próféta jelenik meg rajta! Itt aztán lehet beszólni másoknak, lehet büntetlenül beszélni butaságokat és lehet osztani az észt határtalanul egy pár lájkért. 



















Hirdetés

Média sztárok ők, legalábbis elhiteti velük szűkebb környezetük. A valóságban még sorba kellene állniuk egy kevéske tudásért. Bár az internet elbír mindent. Elbírja az alattomos bírálatot, a hamis próféták butaságait. Meggyőződés és utánjárás nélkül etikátlanul és ártóan közölnek hamisságokat. Ezzel rombolják mások áldozatos munkáját. S közben fel sem fogják, mit tesznek. Segítenek a gyűlölet lángját szítani. Akik ismernek, tapasztalhatják, hogy jó ideje tartózkodóm a roma politikától. Ugyanis tele van a net, politizáló roma testvérekkel, jogvédőkkel, képviselőkkel, magamutogató mindent tudó emberekkel, titulus hajhászokkal… A baj az, hogy nem értenek semmihez, öltöny és nyakkendő mögé rejtik butaságukat. Közreadni nem tudnak semmit, mert bár ruházatuk tiszta, elméjük sötét és béna. Ténylegesen nem tudnak tenni a megnyomorított népükért. Kiabálnak szobák mélyéről nick nevek mögé rejtőzve, vagy abból a szakadékból, ahova a sors, a tudásuk vagy embertársaik vetették le őket.

Lakatos Gyula szerint
- Balról jobbra, jobbról balra táncolnak s a megmondó szerepében tündökölnek...

Sok ilyen alakot ismerek környezetemben. Ezek az emberek kaméleonok, a hol ide-hol oda állók mintapéldányai. Érdemes-e velük vitatkozni, vagy egyáltalán szóba állni? A tapasztalatom az, hogy NEM! Aztán csak megpróbálom néha, hátha értelmes vitában ütközhetnének gondolataink. De ezt mindig megsértődés követi, mert az okos vagy szimplán más szó, vélemény számukra sértő, bántó, és ezek után már csak köpködni, ócsárolni tudnak. Jobb lenne építő munkát kifejteniük, és nem megragadni a lejáratásnál. Ez a cselekvési forma részükre is, és a társadalom egészének hasznosabb lenne.
Lakatos Gyula


Hirdetés
Hirdetés