2015. augusztus 17., hétfő

Tóth Vera és Somló Tamás is fellép a Madzagfalvin


Az idei Madzagfalvi Napok (szeptember 4-5.) nem csak a jól ismert programokkal, hanem új elemekkel is várja az érdeklődőket a két nap során.


























Hirdetés


Pénteken Békési Madzagos Házitermék Mustra elnevezésű szakmai konferencia és kóstolással egybekötött termékbemutató lesz az Erzsébet-ligetben pedig Békés Megye Ízei gasztronómiai kiállítás és vásár várja az érdeklődőket. Idén a péntek sem múlhat el kerékpár túra nélkül, közös tekerésre invitál mindenkit a KÖRTE, hogy az úti cél végén megtekinthessék a Békés-tarhosi Zenepavilont és a kastélyparkot. A Békés bemutatkozik kiállítás új néven jelentkezik: Békés kincsestára – helyi értékek tárháza. A megnyitó is itt lesz, pénteken 14 órakor.

 Somló Tamást is láthatja a békési közönség a 2015-ös Madzagfalvin.
Fotó: internet

Szombaton kora reggel rekordvéradásra várnak mindenkit a Barta Udvarba, valamint ekkor indul a Dübögővel szembeni parkolóból a Hosszúfoki Emlékkerékpártúra a Békési Múzeumbarátok Körének  szervezésében, míg a Békés Megyei Kulináris Csapat és Barta István Zoltán látványfőzésre készül helyi alapanyagokból a Rendezvénytéren.
A tavalyi nagy sikerre való tekintettel idén a II. Madzagfalvi Ikertalálkozóra várják a közönséget. Jelentkezni augusztus 31-ig lehet Öreg Gábornál személyesen  Kossuth utcai kereskedésében, e-mailben az ikrek.bekes@t-online.hu címen, vagy telefonon a 20/95-35-298-as számon.

Szintén szombaton az Ausztráliai és Békési Polgárok Egyesülete jótékonysági tortaszelet árusítása egy defibrillátor készülék szerzését célozza meg.
A szombati nap ezzel még nem ér véget, mert  ekkor lesz mások mellett a teniszverseny, a hétpróba vetélkedő, a nagymotor szemle, a Streetfighter Show, az elszármazottak találkozója, a táncház és új elemként megjelenik az I. Madzagfalvi Kölyökfalu, ahová az anyukákat, apukákat és a legkisebbeket mesepavilonnal, fotófallal és ingyenes játékokkal várják a ligetnél.
A kulturális központ recepcióján már lehet jelentkezni az idén szombaton sorra kerülő Madzagfalvi Cicaszépségversenyre és Kutyaszépségversenyre, a kishalfogó-versenyre, a rapid sakkversenyre, továbbá várják a csapatok jelentkezését a hétpróba ügyességi, illetve az Ízek utcája főzőversenyre és idén először Házi szilvapálinka versenyt is hirdettek.  
Természetesen koncertek is lesznek. Pénteken hattól a Hungariddim, nyolctól az Expressz Zenekar és Sólymos Tóni, valamint tíztől a Palmetta élőkoncertje várja a közönséget. Szombaton héttől Petruska András fellépése, ezt követően kilenctől az Abrakazabra Zenekar és Somló Tamás, Tóth Vera,  Kocsis Tibor élőkoncertje és körülbelül 23 órától tűzijáték zárja a rendezvényt.


Hirdetés


Hirdetés