2015. július 29., szerda

Nyári frissítők

Nyári frissítők készítése a Csillagpontban 
- Fotó: Lakatos Gyula
A békési Csillagpont épületébe érkező háziasszonyok újabb természetes alapanyagokból készült frissítőket fedezhettek fel június 22-én. Ez alkalommal ebben a meleg nyári időben a „Természetesen a konyhában” elnevezésű program keretében az almaecet felhasználását ismerhették meg













Hirdetés


Zahoránné Érsek Gabriella, természetgyógyász, a program vezető háziasszonya elmondta, hogy ma délután a melegre való tekintettel az almaecet felhasználási módjával foglalkoznak. A háziasszonyok először frissítőket készítettek, majd egy úgynevezett macerátumot, azaz áztatásos készítményt állítottak elő almaecet felhasználásával. A szakember elmondta, hogy a friss zöldségek és az almaecet ötvözetéből leszűrt folyadék előnye, hogy korlátlan ideig megőrzi a szavatosságát, és a későbbiekben bármikor elővehető a kamra polcairól. De mire is jó ez a készítmény? Étkezés előtt fogyasztva jobb étvágyat idéz elő, étkezés után pedig a hölgyek örömére elősegíti a testsúly csökkenését. Torokfájás estén mérsékli a fájdalmat, és megkönnyíti a nyelést. A téli megfázásos időszakban a tüdő és a légutak tisztán tartásában is segíthet. A meleg délután végén a helyben készített frissítők kóstolgatása és fogyasztása közben arról beszélt még a szakember, hogy amikor izzadunk a nyári forráságban, szervezetünk igen sok ásványt és nyomelemet veszít. Ilyenkor a cukros üdítőkkel ellentétben a mézes almaecetes víz fogyasztása ajánlott, ez sokkal egészségesebb, és ez hat igazán frissítően a szervezetünkre.

Lakatos Gyula







Ez alkalommal ebben a meleg nyári időben a „Természetesen a konyhában” elnevezésű program keretében az almaecet felhasználását ismerhették meg.
- Fotók: Lakatos Gyula





Hirdetés