Nyári frissítők készítése a Csillagpontban - Fotó: Lakatos Gyula |
A békési
Csillagpont épületébe érkező háziasszonyok újabb természetes
alapanyagokból készült frissítőket fedezhettek fel június
22-én. Ez alkalommal ebben a meleg nyári időben a „Természetesen
a konyhában” elnevezésű program keretében az almaecet
felhasználását ismerhették meg
Hirdetés |
Zahoránné Érsek
Gabriella, természetgyógyász, a program vezető háziasszonya
elmondta, hogy ma délután a melegre való tekintettel az almaecet
felhasználási módjával foglalkoznak. A háziasszonyok először
frissítőket készítettek, majd egy úgynevezett macerátumot, azaz
áztatásos készítményt állítottak elő almaecet
felhasználásával. A szakember elmondta, hogy a friss zöldségek
és az almaecet ötvözetéből leszűrt folyadék előnye, hogy
korlátlan ideig megőrzi a szavatosságát, és a későbbiekben
bármikor elővehető a kamra polcairól. De mire is jó ez a
készítmény? Étkezés előtt fogyasztva jobb étvágyat idéz
elő, étkezés után pedig a hölgyek örömére elősegíti a
testsúly csökkenését. Torokfájás estén mérsékli a fájdalmat,
és megkönnyíti a nyelést. A téli megfázásos időszakban a tüdő
és a légutak tisztán tartásában is segíthet. A meleg délután
végén a helyben készített frissítők kóstolgatása és
fogyasztása közben arról beszélt még a szakember, hogy amikor
izzadunk a nyári forráságban, szervezetünk igen sok ásványt és
nyomelemet veszít. Ilyenkor a cukros üdítőkkel ellentétben a
mézes almaecetes víz fogyasztása ajánlott, ez sokkal
egészségesebb, és ez hat igazán frissítően a szervezetünkre.
Lakatos Gyula
Ez alkalommal ebben a meleg nyári időben a „Természetesen a konyhában” elnevezésű program keretében az almaecet felhasználását ismerhették meg. - Fotók: Lakatos Gyula |
Hirdetés |