2015. december 2., szerda

Három költő a Svédasztalon

Surman László költő
Fotó: István Péter
Három békési költő volt a vendége a novemberi, rendhagyó Irodalmi Svédasztalnak. A könyvtárban működő könyv- és olvasásbarátok társaságához Szeverényi Barnabás, Surman László és Lakatos Gyula látogatott el.


















Hirdetés


A három szerző igen eltérő életútját két dolog köti össze, egyrészt hogy mindannyian szeretik vagy szerették a múltban gondolataikat, érzéseiket papírra vetni vers formájában, továbbá hogy jelenleg mindhárman a Magyar Pünkösdi Egyház országos cigánymissziójának munkatársai. Az est folyamán Szilágyiné Szabó Ágnes író-tanár kérdései nyomán életük nehézségeiről, korai olvasmányélményeikről és költői hitvallásukról is beszéltek. A könyvtár látogatói jó néhány költeményt hallhattak tőlük zömében film- vagy hangfelvételekről, de egy egészen friss verset élőben is. Ez utóbbit az idén verseskötetét megjelentető Szeverényi Barnabás vetette papírra a párizsi terrortámadás apropóján.
Forrás: Békési Újság


A könyvtárban működő könyv- és olvasásbarátok társaságához Szeverényi Barnabás, Surman László és Lakatos Gyula látogatott el.
- Fotó: István Péter


A könyvtár látogatói jó néhány költeményt hallhattak tőlük zömében film- vagy hangfelvételekről.
-
Fotó: Szegfű Katalin