2015. december 1., kedd

Mert a tisztesség így kívánja

Lakatos Gyula
Hurrá hangulat van! Habzsi-dőzsi...kaja, pia, olimpia, hosszú évek után újra európai bajnokságra kvalifikálta magát hazánk. A gazdaság stabil jó, mondhatni dübörgünk az EU felé...Ami a hazai roma politikát illeti, minden csupa szép és jó.















Hirdetés
Az ellenzéki szocialista roma politika leváltva, börtönbe vagy félre állítva találtatik. Tehát joggal hihetném, hogy megfelelően folynak a dolgok országunkban. Valahogy mégis hiány érzetem van, bár nincsenek már milliókon utaztatott keresztek Rómába, milliós cigány tanulmányok, kutatások, cigány bálok, értelmetlen pénzpazarló ténykedések. Ma már mindenűt a Lungo Drom tagjai ücsörögnek. A volt baloldal figyelmesebb roma vezetői rájöttek, aki érvényesülni akar kis hazánkban az a piros szegfű ültetéssel felhagyott és a gyors profil váltást követően narancs termesztésbe kezdet. Ma 
ugyanis ilyen szelek fújnak...




A profilváltást követően a politikából jól élő derék hazafi emberek mind tisztakezűek, éjt nappallá téve dolgoznak, misem bizonyítja ezt jobban mint, hogy hol balról, hol jobbról igyekeznek a cigányság felemelkedéséért tenni. A most hatalmon lévő vezetők úgy gondolták most már meg kéne becsülni őket, de nagyon. Ennek tükrében milliókat úsztatnak át kezeiken szövetkezet, integráció, felzárkózás, út a munkához, közmunka, vidék fezárkozás stb. formájában. Ja, hogy pénzt csak ők látnak.....A magyarázat is megvan erre. Valamiből fizetni kell a milliós villákat, irodaházakat, a sok lízingelt autót. Nem beszélve a sok-sok alelnökről, valamiből nekik is élni kell. Olyan kecskére káposztát -féle történet ez. De tudjuk madarat tolláról embert barátjáról ítéltetik. S hogy a vidéken élő csóró roma ember mit szól mindehhez? Álmodozzon tovább levél sepregetés közben a politikai következetességről, a társadalmi igazságosságról, a lojalitásról! S talán akkor megkapja jutalmát a kötelezőt, közmunka formájában, „mert a tisztesség így kívánja”.

Lakatos Gyula












Hirdetés