2019. november 28., csütörtök

Újabb nyomozások kezdődtek a Lungo Dromnál.


Az októberi önkormányzat választások óta sorra járják a megyei cigány önkormányzatokat Farkas Flórián emberei, hogy a Lungo Dromhoz csábítsák a más roma szervezetekben mandátumot szerző képviselőket.







Hirdetés

Forrás: thepost.hu

A Lungo Dromnak nem lett többsége az Országos Roma Önkormányzatban. Az ORÖ-ben egy olyan hármas szövetség alakult, melynek tagjai – a Phralipe, a Fiatal Romák Országos Szövetsége és a Roma Polgárjogi Mozgalom – kizárták, hogy bármiféle koalícióra lépjenek Farkas Flórián egyesületével. A Lungo Dromnak azért lenne fontos a tagok átcsábítása, mert a szervezetükben több olyan politikus is van, aki közelről nézte végig a Híd a munka világába program pénzeinek elszórását. Farkas előre láthatóan nem lesz az ORÖ elnöke, de ennek ellenére olyan embert szeretne látni az önkormányzat élén, aki hallgat az ő szavára. Ez azért lenne sürgős, mert ismét nyomozások zajlanak a Lungo Drom és programjaik ügyében.


A Lungo Dromnak azért lenne fontos a tagok átcsábítása, mert a szervezetükben több olyan politikus is van, aki közelről nézte végig a
Híd a munka világába program pénzeinek elszórását.

Fotó: - internet



Értesülések szerint már húsz roma képviselőt ki is hallgattak. A Lungo Drom mindent bevet: azzal csábítja a tagokat, hogy a következő EU-s és egyéb pályázatokon győzhetnek és akár 20-30 millió forinthoz is juthatnak, de önkormányzati tisztségeket is felajánlottak már több képviselőnek is. Farkas Flóriánnék arra is ügyelnek, hogy tőlük senki se pártoljon át a hármas szövetséghez. Felmérték például, hogy kire, hogyan számíthatnak, a neveket pedig törvénytelenül listázták is, különböző színekkel jelölték, melyik tag mennyire megbízható.

Többek mellett azért is tartanak a hármas szövetségtől, mert annak elnökjelöltje, Agócs János azt ígérte, utánajárnak a Híd a munka világába program visszaéléseinek.

Az egyik gyanús ügy a Türr István Képző és Kutató Intézet által szervezett felnőttképzéshez kötődik. Egy Veszprém megyei roma politikus arról számolt be, egy internetes portálnak, hogy Farkas Flórián bizalmi emberei 500 ezer forintot kaptak minden beszervezett tanulóért, akiknek egyébként 37 ezer forintot kellett befizetniük a tanfolyamért.

Lakatos Gyula




Hirdetés