2019. december 10., kedd

Adventi fogadás a Köztársasági elnöknél


Adventi fogadás a Köztársasági elnöknél
Áder János köztársasági elnök ma a Sándor-palotában fogadta a magyarországi nemzetiségek újonnan alakult önkormányzatainak vezetőit, és a nemzetiségi szószólókat.
















Hirdetés

Agócs János, az Országos Roma Önkormányzat elnöke az államfővel történt találkozójáról közleményt adott ki:


"A találkozón arra hívtam fel a figyelmet, hogy a Magyarországon élő romák, ahogyan a többi 12 nemzetiség is, egyenrangú polgárai, és a magyar nemzet egyenjogú honfitársai. Így ellent fogunk mondani minden olyan megnyilvánulásnak, mely mindezt kétségbe vonná. Éppen ezért arra hívtam fel a figyelmet, hogy a jövő évben, 2020-ban, a Nemzeti Összetartozás Évében a határainkon túl, Kárpátalján, Erdélyben, a Vajdaságba, és a Felvidéken élő, több százezer magyarul beszélő, magukat magyarnak valló romák is az egységes magyar nemzet részeként kerüljenek megbecsülésre és megemlítésre az egész éven át tartó emlékrendezvényeken.


Adventi fogadás a Köztársasági elnöknél
Fotó: internet
Az Országos Roma Önkormányzat elnökeként együttműködésre és szoros munkakapcsolatra törekszem az állam vezetőivel, a mindenkori kormánnyal és a civil szervezetekkel, hogy felgyorsuljon a társadalmi integrációs folyamat, és választott tisztségviselőként eskümhöz híven, tisztességgel és becsülettel szolgáljam meg azt a bizalmat, amivel a választópolgárok felruháztak.


Megtisztelő volt az államfői találkozó, és bízom abban, hogy egy reményteljes, sikeres jövő útjára léphettünk, amelyen haladva megfelelő érdekérvényesítő erővel rendelkező valós képviseletet fogunk működtetni. Ehhez a munkához kértem Áder János köztársasági elnök támogatását és segítségét, valamint partneri együttműködést a többi nemzetiségi önkormányzatok elnökeitől és tagjaitól."

L.Gy.



Hirdetés