2021. március 7., vasárnap

Mi az? Amit végig néztünk és semmit nem tettünk.


Az ORÖ mai összetétele
Fotó: romnet
Az Országos Roma Önkormányzat, mint a Magyarországi roma nemzetiség legfőbb érdek-képviseleti szerve a jelenlegi állapotában és összetételében képtelen feladata ellátására. 2019.december 3.-án tett képviselő esküjüknek nem tudnak eleget tenni. 









Hirdetés



Tönkre tették végérvényesen a hazai cigányság érdekvédelmét, szociális megítélését.  Ma az emberi értékek semmit sem jelentenek, mint erkölcs, becsület, igazság érzet, béke, szeretet, erőszakmentesség.  Mára általuk semmit nem tisztult a kisebbségi politikánk, ma a kisebbségi politika a gazemberek, analfabéták, iskolázatlanok világa lett.   Hol csak érdekek vannak, az emberi érték már a szűk társadalmunkban sem nyilvánul meg mit a becsület, hogy nem vagyok megvásárolható.  Beárazzák maguk, ki 1 kg burgonyáért, ki kisebb nagyobb összegért, ki egy titulusért, Hol az egymás iránt gyakorolt tisztelet, igazságérzet, vagy csak szimplán a képviselő testületi eskü, melyet embertársaikért tettek az ő szolgálataikért. A kérdés hól a tűréshatár?   Képesek vagyunk e tenni egymásért, mi egyszerű mezei, hétköznapi emberek, vagy örök megalkuvók leszünk? Alárendeltek saját akarat és döntések nélkül! Mint a bezárt jószágok. Ezek az emberek ki listán országos roma politikusok, képviselők lettek, nos ők a hazai cigányság legnagyobb kerékkötői, ellenségei saját nemzetüknek. Némák, iskolázatlanok sok esetben megvehetők kik nem tesznek a megyéjük lakóiért semmit, a választás óta eltelt majd két év s nem hallottunk róluk nem látjuk tevékenységük. Bár a tevékenységükről, mint produktum annyit, hogy egyenlő a nullával az az semmivel. 

Az Országos Roma Önkormányzat jelenlegi képviselői és vezetői.
Fotó: romnet


2019.december 3.-án tett képviselő esküjüknek nem tudnak eleget tenni. Az Országos Roma Önkormányzat, mint a Magyarországi roma nemzetiség legfőbb érdek-képviseleti szerve a jelenlegi állapotában és összetételében képtelen feladata ellátására. Becsapták a szavazóikat, bizonyíték az elmúlt két esztendő semmit tevése és ámokfutása. A vírus idején nincs gyűlésük az az munkájuk. Mégis több száz ezres fizetésük megkapják adott esetben munka nélkül. A pénzeket bizottságokban, kimentik miközben a munka nélkül kapott tiszteletdíjukat felajánlhatnák a vírus kezelésére is többek mellett.

Lakatos Gyula


Hirdetés