2021. június 2., szerda

CSELEKEDNEK a CSELEKVŐK!







2021, június elején Zalai Mihály a Békés Megyei Közgyűlés Elnöke fogadta a Cselekvő romák országos szervezetét, a találkozó célja a közös munka volt.













Hirdetés

Az egyeztetésen Horváth Szilveszter a Cselekvő Romák Dél - Alföldi régió igazgatója valamint Patkás Julianna a Cselekvők Békés Megyei Referense volt jelen. Zalai Mihály elnök és a ”Cselekvők ”a közös együttműködés reményében Békés megye hátrányos helyzetű telepűlései s annak lakosai, élethelyzetének javítása érdekében ültek egy asztalhoz.
A fotón Horváth Szilveszter a Cselekvő Romák Dél - Alföldi régió igazgatója mellett Zalai Mihály Békés Megye Közgyűlésének elnöke, valamint Patkás Julianna a Cselekvő Romák Békés megyei referense látható.


A közös gondolkozás első sorban a fiatalokról szólt, azok tanulmányairól és a megfelelő jövőkép kialakításáról. Többek mellett egyeztettek adományosztásról, népkonyha kialakításról, munkahely teremtésről is. Ugyanakkor Horváth Szilveszter Régiós igazgató tapasztalata az, hogy korán elengedik a fiatalok kezét, ennek tükrében a Cselekvő Romák egyik fő vállalása, hogy a munkaerő piacon helyet keressenek a frissen végzett ifjúság számára. A közel két órás munkamegbeszélést azzal zárták a felek, hogy a jövőbben többet találkoznak s támogatják egymás törekvéseit amennyiben az segíti a megye lakosságát. Zalai Mihály elnökúr, végezetül elmondta, hogy szükség van Békés megyének a közös gondolkozású emberek szervezetek mellett minden segítségre, minden dolgos kézre, csakis együtt tehetünk egymásért. Ezáltal lehet Békés megye sikeresebb, élhetőbb minden itt élő polgár számára. Függetlenül attól, hogy a megye melyik szegletében él életvitelszerűen. 

Lakatos Gyula






Hirdetés